asika @ 4 Mar 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=830797a fioletowy barwnik z czego uzyskac? piekna ta fioletowa wstazka!Ja kupiłam gotowy w tortowni
atina @ 4 Mar 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=830498Duende - Twój też jest śliczny i jakbyś nie napisała, że Ci masy zabrakło, to bym nie zauważyłaJa robiłam z podwójnej porcji, ale na mój tort, to było jednak zbyt wiele.
Dzięki za dobre słowo![]()
następny postaram się zrobić bardziej starannie, ale to dopiero za jakiś czas, w listopadzie dla córci![]()
Cinka @ 14 Mar 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=8351581. Tort zdecydowanie przełozyć dziś - musi się przegryźć i nasączyć dobrze by był smaczny, masą cukrową też możesz go dziś pokryć.
2. O którą masę chodzi? Masa cukrowa swietnie się przechowuje zabezpieczona przed wysychaniem - najlepiej kulę masy owinąć szczelnie folią. W lodówce masa stwardnieje i zanim się nazajutrz ogrzeje trudno będzie z nią zrobić cokolwiek. Ja bym pokryła tort od razu.
3. Mamy tu również przepis na masę cukrową z uzyciem galaretek https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=16044
Dziękuje bardzo torcik w lodówce dzieci poszły późno spać więc masę cukrową zrobię jutro![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.