Marg
Well-known member
- Wrz 23, 2008
- 17,694
- 97
- 48
Potrzebuję porady. Na drugą rocznicę okupacji przez młodą potrzebują zrobić tort. Umysliłam sobie tort orzechowy BeatySz. Chcę go przełożyć masą śmietanowo-czekoladową. I mam zagwozdkę związaną z pokryciem go masą cukrową - tort trzeba sowicie nasączyć, masa śmietanowa też jest wilgotna. Boję się, że ta masa mi się rozpuści na torcie. Myślę o opaćkaniu tortu czekoladą, zanim położę na nią masę, ale to z kolei komplikuje mi nieco proces technologiczny. Przejrzałam tu różne wypowiedzi i widzę niektórym masa spływa a niektórym nie. Może miałyście już do czynienia z masą z ubitej śmietany z czekoladą w połączeniu z ta masą? Naoglądałam się filmów na youtube, ale wszystkie te torty były smarowane masą maślaną i potem mocno chłodzone.