ZielonaTruskawka
Member
- Sie 22, 2008
- 203
- 0
- 0
Dziewczyny a ja mam pytanie: co zrobić gdy masa cukrowa jest sucha podczas wyrabiania i nie chce się "skleić"? Czego dodać? Więcej żelatyny?
Bo ostatnio miałam z tym problem przy robieniu tortu Clifforda - dodałam troszkę wody ale masa zrobiła się strasznie krucha nie szło jej nawet rozwałkować. Korzystam często z tej masy ale pierwszy raz zrobiło mi się coś takiego. Na szczęście dałam rade i jakoś wyszło:
A z uwagi że dawno tu nie wklejałam swoich tortów to nadrobię zaległości:
Bo ostatnio miałam z tym problem przy robieniu tortu Clifforda - dodałam troszkę wody ale masa zrobiła się strasznie krucha nie szło jej nawet rozwałkować. Korzystam często z tej masy ale pierwszy raz zrobiło mi się coś takiego. Na szczęście dałam rade i jakoś wyszło:

A z uwagi że dawno tu nie wklejałam swoich tortów to nadrobię zaległości:


