MagdazMediolanu @ 3 Oct 2004 napisał:index.php?act=findpost&pid=6047Podaję, z grubsza, przepis tej Włoszki:
- używać tylko kupnego cukru pudru, nie używać robionego w domu
- glukozę kupuje się w aptece i musi być ta w płynie,mam pytanko odnośnie tej glukozy bo w aptekach to jest taka 5% w butelce jak do kroplówki czy to o taką chodzi?
Pytam bo właśnie próbuję zrobić tę masę plastyczną i ni jak nie wychodzi
może nie mam dobrego przepisu? dajcie jakiś dobry proszę
ZielonaTruskawka @ 12 May 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=975960Sierotko3m i Sohers wg mnie to trzeba znaleść swój sposób na masębo każda robi inaczej.
Z moich obserwacji wychodzi tylko tyle:
Ważne żeby żelatyna dobrze nasiąkła wodą, u mnie stoi sobie min. 20 minut, nawet na całą noc zdarzało mi się ją zostawiać, potem rozpuszczam ją "nad" gazem ( w metalowym garnuszku, jakieś 4cm nad ogniem) wtedy nie ma szans żeby się nawet bardzo zagrzała. Potem dodaje Plante,Przepraszam że zapytam co to jest Plante?
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia