Zielona Truskawko! Zdradź mi proszę sekret, ile Ty tej Planty dodajesz na, powiedzmy, 100g cukru? Chętnie bym spróbowała
Jutro mam robić torcik na chrzciny, to będzie okazja!
Cukier oczywiście przesiany, przy pierwszej masie to się tak jeszcze nie znałam, dlatego miałam te grudki
, ale druga poszła jak z płatka.
A skoro już piszę, to zapytam: jak cienko rozwałkowujecie masę? W mojej książce napisali, że masa ma mieć ok 1cm grubości.. Ja rozwałkowałam na ok 0,5cm i się bardzo dobrze trzymała, nie rozrywała się, ale też nie było jej za dużo do zjedzenia. Według książki na przykrycie tortu o średnicy ok. 23cm potrzeba aż 1kg masy! No i po wyrobieniu masy każą ją odstawić co najmniej na 1 dzień (oczywiście zabezpieczoną przed wysychaniem). Odstawiacie?
Przepraszam, jeśli takie wskazówki już tu były, ale nie mam siły przeglądać 40 stron postów..
Dziękuję też za bezcenne wskazówki, o których w książkach nie piszą i które wynikają z Waszego doświadczenia - CinCin jest moją skarbnicą wiedzy absolutnej