Masa czekoladowa do mazurka

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,457
7
38
Przepis pochodzi z 'Najlepszych przepisów kuchni polskiej' Marka Łebkowskiego

400 g czekolady
200 g śmietany 30%
1 łyżka masła
bakalie do przybrania

Czekoladę połamaną na kawałki rozpuścic na parze.Dodać masło i śmietanę i stale mieszając gotować 15 minut na małym ogniu.Masę wylac na spody z kruchego ciasta,wyrównac powierzchnię nożem i przybrac bakaliami.
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,924
6,343
113
Dzięki. Bo zastanawiam się, czy nie prościej byłoby zagotować śmietanę z masłem, a w niej rozpuścić czekoladę.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy