Margot @ 21 Dec 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=923980ja ta masa przełożę piernik upieczony z resztek ciasto co zrobiłam na krajankę BajaderkiSwietny pomysl!![]()
Buka @ 4 Dec 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1375909Sago, miałam do przerobienia 60 dkg troche już podsuszonych daktyli, z których po dodaniu przepisowej ilości wody, soku z 1 bardzo dużej pomarańczy i skórki otrzymałam 2 większe (po 315 ml) i 1 mniejszy słoik po dżemie.
Czy starczy oceń sama, nie wiem, jak duży jest Twój piernik i ile razy chcesz przekładać.A więc spokojnie powinno wystarczyć .... ciasto mam zarobione na piernik staropolski (jest go duuużo ) więc przynajmniej 2 razy będe przekładać ,
a resztę ciasta wykorzystam na pierniczki .
Margot @ 19 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=639348pierniczków nie nadziewałam i trudno się mi wypowiadać ,ale chyba powidła i np troche skórki pomarańczowej będą lepszeA dlaczego ta masa nie za bardzo nadaje sie do pierniczkow? Z braku powidel (i nie ma szans, ze je tu dostane niestety) myslalam, ze to bedzie dobra opcja do nadziania pierniczkow. Czyli co, lepiej jakims dzemem? Marmolada? Kusi mnie ta masa bardzo...![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.