Masa do robienia ozdób na ciasta i torty

Duszka20

Member
Kwi 27, 2010
280
0
0
martyna22a @ 19 Jan 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1077923piekna,fajny pomysl, ja za tydzien tez robie lalke ale suknia bedzie z masy cukrowaj
dzięki;-) ja też mam taki plan za 3 tygodnie, ale moja ma leżeć na większym torcie nie powleczonym masa cukrową (niestety nie wszyscy ją lubia
cry_1.gif
) , więc musże się zmusić do innej masy niż śmietana, żeby mi się nie rozpuściła.

krasnoludka

Member
Sty 6, 2009
1,127
0
0
Ja polecam lepienie i wyrabianie masy Cinki w rękawiczkach, odchodzi od nich super i sie nie klei. Wałkuję na folii spożywczej (owijam nią stół) i przez folię żeby nie lepiła się do wałka. Można też rozklepac rękami w rękawiczkach na folii. Jedyny jej mankament to fakt że jest żółta ale lepi się jak z plasteliny. Uwielbiam tą masę.

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
martyna22a @ 19 Jan 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1077906dewillwoman tu jest filmik jak zrobic lalke i nie koniecznie trzeba jej odrywac nogi, wystarczy wyciac dziure w biszkoptach,lalke owinac folia i wlozyc w srodek torta o tak http://www.youtube.com/watch?v=vwqaF8f3VW0&NR=1
Dziękuje baaaaaardzo
icon_smile.gif
nigdzie nie mogłam tego znależć mimo ze lalka ostatnio jest bardzo popularna. Tylko inaczej ją pokryje ale to zobaczycie w weekend jak zamieszcze instruktaż który może komuś kiedyś się przyda
icon_smile.gif
"CINCIN" po raz kolejny ratuje mi życie
icon_smile.gif

Co do masy ja wałkuje ja na papierze do pieczenia i też jest ok
icon_smile.gif

krasnoludka

Member
Sty 6, 2009
1,127
0
0
kr2.jpg

Taką kicię zrobiłam koleżance Ze względu na "żółtość" masy kitty była różowa

5.jpg

a taki w ub. roku.

Te rozgwiazdy i ryby wiem że kiepskie ale ja nie umien lepić ;) Dawno nie byłam w przedszkolu.

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
Duszka20 @ 19 Jan 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1077925dzięki;-) ja też mam taki plan za 3 tygodnie, ale moja ma leżeć na większym torcie nie powleczonym masa cukrową (niestety nie wszyscy ją lubia
cry_1.gif
) , więc musże się zmusić do innej masy niż śmietana, żeby mi się nie rozpuściła.
Ja niestety też na jakiś czas musze zrezygnować z masy bo raczej na torty dla dzieci jej nie chcą ale stwierdziłam ze gotowe kremy które miesza się tylko z mlekiem świetnie nadają się do dekoracji. Mieszam ich tylko z mniejszą o 50 ml ilością mleka. To już wczesniej pokazywany zig zac, cały pokryty kremem jogurtowym
icon_smile.gif

Załączniki

• zig_zac_.jpg
    zig_zac_.jpg
    318.4 KB · Wyświetleń: 0

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
super zygi ci wyszedl
duszka a moze zrob kiecke z czekolady
edit: nie rozumiem dlaczego na torty dla dzieci nie chca z masa cukrowa,przeciez mozna ja zostawic na talerzyku, no do cholery przeciez wyglad ma znaczenie a z tej masy sa najpiekniejsze

Ostatnią edycję dokonał moderator:

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
Dziękuje
icon_smile.gif

Też się dziwię że nie chcą masy ale wiesz ...klient nasz pan
icon_smile.gif
może nie chce im sie jej odskubywać
icon_smile.gif
ale ważne że na CINCIN-ie można znależć tyle rozwiązań że "dla każdego coś dobrego "
icon_smile.gif

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
Chciałabym czasem zamieścić instruktaż jak zrobić tort od podstaw. Dziś np, robiłam leśną chatke, jest pokryta kremem, czy ktoś może mi podpowiedzieć gdzie to zamieśćić??? nie chce zaśmiecać tym np. tego wątku o masie. A może nowy temat np. INSTRUKTAŻ- Zabawny tort krok po kroku??

Duszka20

Member
Kwi 27, 2010
280
0
0
devillwoman @ 19 Jan 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1078182Chciałabym czasem zamieścić instruktaż jak zrobić tort od podstaw. Dziś np, robiłam leśną chatke, jest pokryta kremem, czy ktoś może mi podpowiedzieć gdzie to zamieśćić??? nie chce zaśmiecać tym np. tego wątku o masie. A może nowy temat np. INSTRUKTAŻ- Zabawny tort krok po kroku??
ja jestem ZA (mówię w imieniu swoim) ale myślę
daumen.gif
ze taki nowy wątek będzie bardzo przydatny i na pewno będzie skarbnicą dobrych rad i doświadczeń dla wszystkich!!!

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
swietny pomysl
edit: a moze taki bardziej ogolny i bylyby tam rozne torty ale tylko z fotorelacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Wiolunia74

Member
Sty 24, 2011
1
0
0
Witam,jestem tutaj po raz pierwszy i jeszcze dokładnie nie wiem co i gdzie.Ale mam problem-dlaczego nie mogę oglądać Waszych zdjęć.Wyskakuje komunikat z jakimś problemem.

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
Wiolunia74 @ 24 Jan 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1080339Witam,jestem tutaj po raz pierwszy i jeszcze dokładnie nie wiem co i gdzie.Ale mam problem-dlaczego nie mogę oglądać Waszych zdjęć.Wyskakuje komunikat z jakimś problemem.
Może coś z logowaniem. Musisz być zarejestrowanym użytkownikiem żeby móc oglądać zdjęcia. Ja często musze logować sie dwa razy bo mimo info ze jestem zalogowana system mnie wywala i nie mam do końca mozliwości skorzystania z różnych funkcji. Ale to tylko moje podejrzenie, też jestem tu od niedawna i ucze sie bo łatwe to forum nie jest
icon_smile.gif
Ale warto sie potrudzić
icon_smile.gif
nie raz "uratuje Ci życie"
icon_smile.gif
Witam zatem i przyjemnego "buszowania"
icon_smile.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy