Masa do robienia ozdób na ciasta i torty

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
lo matko! jakie torcicho wielkie!!!!!
pinggrins.gif
poszalalas kobitko!!
uciekam z cina bo glodnam i jak patrze na te wszystkie kremowe torty bo bym sie rzucila na nie ze bym okruszka nie zostawila

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
Cinko, dobra kobieto tu potrzebuje twej opinii... chcialabym masa z twojego przepisu oblozyc tort. Tak jak obkladam ta masa z pianek. Czy wiesz jak ona sie na torcie zachowuje? w sensie tez zastyga skorupka i np. ciezko sie kroi czy zachowuje sie podobnie jak ta z marshmallows?
icon_biggrin.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Nie mam pojęcia dobra kobieto. Nigdy tą masa nie obkładałam tortu więc nie wiem jak się zachowuje, ale sa osoby które obkładały - może się wypowiedzą... albo poczytaj wątek, gdzieś o tym obkładaniu pisano
icon_biggrin.gif

jaasmina

Member
Lis 11, 2010
76
0
0
Lambethko,W spisie,który podała ZielonaTruskawka masz różne przepisy na masy cukrowe do obkładania i ozdób.Ja robię z przepisu Dorotax lub Illy oba są dobre.Kiedyś chyba Rastagatka radziła żeby dodawać łyżeczkę kwasku cytrynowego i ja tak robię.Masa jest fajna i elastyczna

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
dziekuje dobre kobiety
icon_mrgreen.gif

nio akurat inne przepisy na mase znam, a tylko z ta jedna kcialam wiedziec.
boszu - 37 stron do przewertowania - MASAKRA
pinggrins.gif

miglietta

Member
Mar 10, 2010
662
0
0
i znowu śliczne torciki, aż się chce tu zaglądać. a THOMAS zrobiony jest w całości z masy, czy jest z biszkoptu i tylko obłożony masą??

Ostatnią edycję dokonał moderator:

struga

Member
Cze 5, 2011
2
0
0
Hej dziewczyny
icon_smile.gif
!
Napiszcie mi proszę jaki jest kolor masy bez użycia barwnika? Chciałabym zrobić ludziki na tort i nie wiem czy dodawać barwnika, do masy przeznaczonej na ciałko, czy obejdzie się bez
icon_smile.gif
.

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
mysle ze to bedzie kwestia margaryny. Moja masa wyszla taka hmmm...no w sumie cielista wiec wydaje mi sie, ze barwnika nie trza dawac. Ale barwnik mozesz dac w kazdej chwili wiec nawet jesli uznasz, ze kolor jest nie cielisty to mozna go zmienic
icon_biggrin.gif

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
A co do masy, kilka dni temu dostałam zamówienie na tort na 18-ste urodziny. Ma być wystrzałowy, a rodzice poinformowali mnie że ( jak dokładnie wyraziła sie mama: cycki miał na siedemnaste to może coś innego
icon_smile.gif
Chcieli również wierszyk ale stwierdzili że szukali i wszystkie są za długie. Po kilku rozmowach z dość specyficznymi hmm...
gruebel_2.gif
rodzicami wymyśliłam coś takiego...
Sama ułożyłam wierszyk, do lepienia użyłam oczywiście mojej ukochanej masy Cinki, tylko do prześcieradeł kupiłam gotową mase bo potrzebowałam pięknej śnieżnej bieli. Co wy na to drogie forumo-przyjaciółki??? Nie za bardzo "pojechane"?
Na razie pokazuje tylko ozdoby, tort bedzie na sobote, mam nadzieje że uda mi się bez szwanku przenieść je na tort
gruebel_2.gif

Aha..... "PANIE" ulepiłam wzorując sie na mojej GURU Debbie Brown , zerknęłam do jednej z jej fantastycznych książek "Xtra Naughty Cakes"

Załączniki

• 18cc.jpg
    18cc.jpg
    218.9 KB · Wyświetleń: 0
  • 18cc1.jpg
    18cc1.jpg
    236 KB · Wyświetleń: 0

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
ale ja jestem
dump.gif
tak mnie zauryczyly te gole babki, ze przekrecilam glowe i probuje doczytac wierszyk na sile. Nie zauwazylam, ze pod spodem jest obrocone zdjecie juz z bardziej widocznym wierszykiem
icon_biggrin.gif

devilka - tys kolejna dusze diablu sprzedala! z takimi zdolnosciami sie nie rodzi
fiesgrins.gif

zdzisiu pierwsze dzielo bardzo udane - i dziewczyny dobrze praiwa:wpadlas jak sliwka w kompot. Jak sie tu wchodzi to sie juz latwo nie wychodzi
icon_biggrin.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy