Maslany chleb tostowy
Proporcje dla automatu na 1000-1300g
250ml mleka
75g miekkiego masla
1 jajko
1 plaska lyzeczka soli morskiej
1 lyzeczka plynnego miodu
250g maki pszennej typ 405
250g maki pszennej typ 550
1 opakowanie suchych drozdzy
1 plaska lyzeczka cukru
Wlozyc do maszyny produkty wg odp. kolejnosci. Jesli najpierw plyny to:
Mleko, maslo, miod, jajko i sol, nastepnie make, drozdze i cukier.
Dr. Oetker: Brot backen
Proporcje dla automatu na 1000-1300g
250ml mleka
75g miekkiego masla
1 jajko
1 plaska lyzeczka soli morskiej
1 lyzeczka plynnego miodu
250g maki pszennej typ 405
250g maki pszennej typ 550
1 opakowanie suchych drozdzy
1 plaska lyzeczka cukru
Wlozyc do maszyny produkty wg odp. kolejnosci. Jesli najpierw plyny to:
Mleko, maslo, miod, jajko i sol, nastepnie make, drozdze i cukier.
Dr. Oetker: Brot backen