Masy plastyczne do stylu angielskiego oraz wykrawaczki

Status
Ten wątek został zamknięty.

kazeno

Member
Cze 15, 2009
400
0
0
ania-magda no ja co przejezdzam kolo Tescomy to mysle ze kiedys musze sie zatrzymac hahaha.. chyba w tym tygodniu sie jakos postaram.. moze w srode po zajeciach.. bo w pon i wt mam juz zaplanowane cos innego.. ale znajac moje szczescie to juz w tkmaxie nic nie bedzie jak pojde
icon_razz.gif

co do pudelka to super jest tylko ze ja mam takie plastikowe (okragle wprawdzie ale zamykane i porzadne) bez problemu tort w tym sie przewozi.. tylko bardziej mi chodzilo o to jak on w aucie wytrzyma 6h.. i w ogole czy "swiezy" dojedzie.. nie chce za bardzo sie rozwodzic nad tym.. ale generalnie to pewnie w czw bede przekladac masa wieczorem a w pt popolundniu wykanczac i jazda.. a na sobote wlasciwie by byl tort (bo pewnie dojedziemy w nocy w pt wiec nikt nie bedzie imprezy robil
icon_razz.gif
) no ale hmm.. zobaczymy co i jak.. boje sie ze ta masa od czwartku bedzie taka niezbyt w sobote..

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Mam nadzieję, że puder przesiałas? Z mojego doświadczenia, najmniej do masy nadaje się biedronkowy Diamant.

Duszka20

Member
Kwi 27, 2010
280
0
0
miałam ten sam problem tydzień temu i rzeczywiście diamant sie nie nadaje, ale to samo zrobiło mi się z królewskim (takim czerwonym), który zazwyczaj się sprawdza. Może za dużo planty? tak sobie ciągle analizowałam i tylko ilość tłuszczu mogła się u mnie różnić i coś popsuć.

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
czasami żelatyna jest inna...

Też miałam taką przygodę... ale zmieniłam puder i jest ok.

Duszka20

Member
Kwi 27, 2010
280
0
0
h-elen a jakiego pudru używasz? ja generalnie robiłam na tym czerwonym królewskim i było ok. diamant jest do niczego (jedna masa tylko na nim mi wyszła) - bo jest zmieszany ze zwykłym cukrem, pewnie dla zwiekszenia wagi opakowania. ale chętnie wypróbowałabym jakiś sprawdzony puder;-)

kazeno

Member
Cze 15, 2009
400
0
0
hmm a ja kupuje puder ostatnio w lidlu (kiedys kupowalam Kupiec wlasnie ten w woreczkach foliowych on jest super ale dosc drogo wychodzi).. nic sie mi nie zepsulo a juz robilam 2 masy na nim a jest tanszy (a wiadomo ze jak duzy tort to schodzi puder migiem..
icon_razz.gif
) wiec w sumie chyba tez moge polecic..

Pieguss

Member
Lis 24, 2010
227
0
0
Zrobiłam dzisiaj rano, wyszła lepiej niż wczoraj, ale nadal się kruszyła... udało się pokryć Zlomka, zrobię popołudniu zdjęcie i wkleję. Daleko mu do ideału - uznajmy że to taka moja wariacja na temat Złomka i masy cukrowej ;) ... może faktycznie powodem jest cukier, bo mąż kupił własnie diament i na początku niby ok, ale ciągle wchłaniała masa cukier...wchłaniał, wchłaniała aż na końcu zaczęła się kruszyć przy wałkowaniu ram do okien ;) no nic będę nad masą jeszcze pracować i spróbuję z tym pudrem kupca
icon_smile.gif

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Nie mogę znaleźć ani Kupca ani Srebrnej łyżeczki która też jest ponoć dobra.
dontknow.gif

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Ostatnią edycję dokonał moderator:

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Giraffo, dziękuję, poszukam w Społem. Najbliższy mam na Kozanowie, ale tam Kupca nie ma.
denknach.gif

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Dziękuję H-elen. Narazie zmobilizuję koleżanki z pracy mieszkające w różnych częściach miasta może znajdą.Gdyby nie to zapamiętam nr. posta 657 i ci się przypomnę.
wink.gif

kazeno

Member
Cze 15, 2009
400
0
0
sabinal ja mam spolem pod nosem i walsnie tam kupowalam Kupiec.. na Inzynierskiej :D masz dwie opcje :D albo przyjechac do mojego spolem a potem do mnie na kawke na Pierwiosnkowa albo ja Ci moge kupic :D i tez przyjdzesz do mnie na kawe hahahaha

Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy