Pieguss @ 18 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1094385widziałam te ciasta ostatnio w B. i zastanawiałam się czy te szablony trochę sztywniejsze są, żeby posłużyły na dłużej, jakie są Helen??
Pieguss też wczoraj zakupiłam dla szablonu to ciasto . Ale szablon to zwykły kartonik ,taki jak kartka z bloku. Faktycznie lepiej byłoby ten szablon odwzorować na jakiejś folii .
haidi @ 18 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1094395Pieguss też wczoraj zakupiłam dla szablonu to ciasto . Ale szablon to zwykły kartonik ,taki jak kartka z bloku. Faktycznie lepiej byłoby ten szablon odwzorować na jakiejś folii .Fakt, ani długo nie posłuży ani dokładnie nie przylega. Na próbe połozyłam na misce to brzegi odstają, więc nie za bardzo się da ładnie odbić wzór.
Gdyby zrobić z miękkiego materiału, wówczas szczelnie obwiedzoe półkule. Można byłoby wykorzystać do masy cukrowej i np. szpilką wykropkować pola.
Powiem tak, mnie nie zachwycił ale, że nie było możliwości wcześniej zajrzeć do środka to kupiłam.
h-elen @ 18 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1094401Fakt, ani długo nie posłuży ani dokładnie nie przylega. Na próbe połozyłam na misce to brzegi odstają, więc nie za bardzo się da ładnie odbić wzór.
Gdyby zrobić z miękkiego materiału, wówczas szczelnie obwiedzoe półkule. Można byłoby wykorzystać do masy cukrowej i np. szpilką wykropkować pola.
Powiem tak, mnie nie zachwycił ale, że nie było możliwości wcześniej zajrzeć do środka to kupiłam.Gdzies u wschodnich kolezanek widzialam schemat jak rozrysowac samemu uzywajac linijki,ale teraz nie pamietam gdzie. Jak mi sie uda znalezc to wkleje. Na przyszlosc moze sie przydac. Byl tam tez sposob na wycinanie z ciasta kawalkow pilki i ukladanie w misce, a potem zalewanie masa. Bardziej jednak by sie przydalo to do rozrysowania do masy cukrowej.
dosiazet @ 18 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1094408Gdzies u wschodnich kolezanek widzialam schemat jak rozrysowac samemu uzywajac linijki,ale teraz nie pamietam gdzie. Jak mi sie uda znalezc to wkleje. Na przyszlosc moze sie przydac. Byl tam tez sposob na wycinanie z ciasta kawalkow pilki i ukladanie w misce, a potem zalewanie masa. Bardziej jednak by sie przydalo to do rozrysowania do masy cukrowej.
dosiazet @ 18 Feb 2011 napisał:
h-elen @ 18 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1094422dosiu, przypomniałaś mi, że kiedyś kopiowałam piłke... Nie pamiętam skąd dokładnie, z netu na pewno. Wyglada tak:Korzystalas juz z tego szablonu robiac tort? Jesli tak to prosze opisz mi,zeby troche przyblizyc sposob wykonania
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.