Masy plastyczne do stylu angielskiego oraz wykrawaczki

Status
Ten wątek został zamknięty.

Pieguss

Member
Lis 24, 2010
227
0
0
widziałam te ciasta ostatnio w B. i zastanawiałam się czy te szablony trochę sztywniejsze są, żeby posłużyły na dłużej
icon_smile.gif
, jakie są Helen??

haidi

Member
Paź 30, 2009
44
0
0
Pieguss @ 18 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1094385widziałam te ciasta ostatnio w B. i zastanawiałam się czy te szablony trochę sztywniejsze są, żeby posłużyły na dłużej
icon_smile.gif
, jakie są Helen??
Pieguss też wczoraj zakupiłam dla szablonu to ciasto . Ale szablon to zwykły kartonik ,taki jak kartka z bloku. Faktycznie lepiej byłoby ten szablon odwzorować na jakiejś folii .

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
haidi @ 18 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1094395Pieguss też wczoraj zakupiłam dla szablonu to ciasto . Ale szablon to zwykły kartonik ,taki jak kartka z bloku. Faktycznie lepiej byłoby ten szablon odwzorować na jakiejś folii .
Fakt, ani długo nie posłuży ani dokładnie nie przylega. Na próbe połozyłam na misce to brzegi odstają, więc nie za bardzo się da ładnie odbić wzór.
Gdyby zrobić z miękkiego materiału, wówczas szczelnie obwiedzoe półkule. Można byłoby wykorzystać do masy cukrowej i np. szpilką wykropkować pola.
Powiem tak, mnie nie zachwycił ale, że nie było możliwości wcześniej zajrzeć do środka to kupiłam.

dosiazet

Member
Lip 29, 2006
298
1
0
h-elen @ 18 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1094401Fakt, ani długo nie posłuży ani dokładnie nie przylega. Na próbe połozyłam na misce to brzegi odstają, więc nie za bardzo się da ładnie odbić wzór.
Gdyby zrobić z miękkiego materiału, wówczas szczelnie obwiedzoe półkule. Można byłoby wykorzystać do masy cukrowej i np. szpilką wykropkować pola.
Powiem tak, mnie nie zachwycił ale, że nie było możliwości wcześniej zajrzeć do środka to kupiłam.
Gdzies u wschodnich kolezanek widzialam schemat jak rozrysowac samemu uzywajac linijki,ale teraz nie pamietam gdzie. Jak mi sie uda znalezc to wkleje. Na przyszlosc moze sie przydac. Byl tam tez sposob na wycinanie z ciasta kawalkow pilki i ukladanie w misce, a potem zalewanie masa. Bardziej jednak by sie przydalo to do rozrysowania do masy cukrowej.

dosiazet

Member
Lip 29, 2006
298
1
0
dosiazet @ 18 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1094408Gdzies u wschodnich kolezanek widzialam schemat jak rozrysowac samemu uzywajac linijki,ale teraz nie pamietam gdzie. Jak mi sie uda znalezc to wkleje. Na przyszlosc moze sie przydac. Byl tam tez sposob na wycinanie z ciasta kawalkow pilki i ukladanie w misce, a potem zalewanie masa. Bardziej jednak by sie przydalo to do rozrysowania do masy cukrowej.

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
dosiu, przypomniałaś mi, że kiedyś kopiowałam piłke... Nie pamiętam skąd dokładnie, z netu na pewno. Wyglada tak:

Załączniki

• PI_KA.JPG
    PI_KA.JPG
    16.8 KB · Wyświetleń: 0

ania-magda

Member
Gru 30, 2009
347
0
0
Artystycznie zdobione lukrem ciasteczka i muffinki, prześliczne: klik. Stronę polecam wszystkim z czystym sumieniem, znajduje się na niej wiele ciekawych pomysłów na wykorzystanie Royal Icing, a gotowe produkty to, moim zdaniem, małe arcydzieła
icon_smile.gif

Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy