- Mar 6, 2008
- 1,831
- 1
- 0
Potrzebne:ciasto kruche
1jajko
konfitura wiśniowa i morelowa
migdały bez skórki
2/3ciasta układamy na blaszce, a z reszty robimy wałki -grubości ołówka i układamy z nich ukośną kratkę.
Wałki lekko dociskamy i smarujemy roztrzepanym jajkiem.Pieczemy na złoty kolor .
Podgrzewamy oddzielnie każdą konfiturę i przecieramy przez sitko.Nakładamy ją do kratek na przemian tak żeby powstała szachownica.Dekorujemy migdałami np. po 1 migdale do kratki.
1jajko
konfitura wiśniowa i morelowa
migdały bez skórki
2/3ciasta układamy na blaszce, a z reszty robimy wałki -grubości ołówka i układamy z nich ukośną kratkę.
Wałki lekko dociskamy i smarujemy roztrzepanym jajkiem.Pieczemy na złoty kolor .
Podgrzewamy oddzielnie każdą konfiturę i przecieramy przez sitko.Nakładamy ją do kratek na przemian tak żeby powstała szachownica.Dekorujemy migdałami np. po 1 migdale do kratki.
