Mazurek z mlekiem w proszku

Goszcz

Member
Lis 19, 2008
21
0
0
Mazurek wyszedł bardzo dobry, chociaż masa czekoladowa nie zastygła
icon_smile.gif
Ale jak na pierwszy mazurek w moim życiu jest naprawdę nieźle:)
 

kamila

Moderator
Członek ekipy
Wrz 13, 2004
11,874
0
0
basiau @ 9 Apr 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=844472Jeśli Kamila zaczerpnęła przepis na masę czekoladową z książki "Nowoczesne gotowanie" (przepisy do TM) , a raczej tak, bo proporcje się zgadzają, to mleka w proszku powinno być 200g.
Moja masa (przed dodaniem mleka) właśnie się studzi
lecker.gif
nie wiem skąd pochodzi przepis, ja go dostałam od koleżanki mojej mamy
 

betsetse

Member
Cze 8, 2009
130
0
16
Mialam nie pisac ale napisze gdyby ktos mial tak głupie pomysly jak ja. Napocialam sie przy tej masie strasznie, oczywiscie z mojej winy.Teraz juz wiem gdzie popełnilam bład, ale od poczatku. Gotowałam godzine, powinnam krocej,robiłam z polowy porcji. Gdy masa byla goraca wydawała sie w porzadku, wysatwiłam na balkon do stygniecia, zastygła na kamien( powinnam byla doddac mleka i jeszcze raz ja zagotowac), zeskrobałam do miski zaczełam miksowac, niewiele to dało, dałam mleka w proszku masa zrobila sie jeszce gorsza, same grudki, wzielam zyrafe moze ta da rade ale nie, przelozylam do malaksera, mam takie duze noze siekajace, nie daly rady, masa sie zagrzała, dodalam masla , masa zrobila sie rzadsza ale nadal nie fajna, znow wzialam zyrafe i prawie sie poddałam. Zostawilam mase w spokoju. Zastanawialam sie czy ja wywalic. Dałam jej ostatnia szanse wpakowałam tak jak byla do gara chlupnełam mleka, potem jezscze raz i lyche masla dla pewnosci. Doprowadzilam do wrzenia, spr jak zastyga i jakims cudem byla oki. Wszystkie skladniki sie polaczyly. Mysle sobie ze gdybym poczytała komentarze tez tyle glupot bym nie narobiła.20150404_163258__2_.jpg 20150407_094542.jpg
 

Załączniki

  • 20150404_163258__2_.jpg
    20150404_163258__2_.jpg
    221.7 KB · Wyświetleń: 1
  • 20150407_094542.jpg
    20150407_094542.jpg
    179.1 KB · Wyświetleń: 1

janie

Well-known member
Paź 23, 2004
3,389
841
113
Piękne te mazurki zjedzone przed laty
rofl.gif
nabrałam ochoty aby taki właśnie upiec. Mam tylko obawy aby nie przegotować, tak jak powyżej
icon_question.gif
jak długo się gotuje wodę z cukrem i kakao żeby docelowo to nie była woda z cukrem, ale tytułowy kajmak? Nie mogę tego zrobić w TM, bo mam uszkodzony motylek.