AgusiaH @ 29 Oct 2004 napisał:index.php?act=findpost&pid=15025Tak w oryginale to melba jest chyba deserem z brzoskwin, lodow waniliowych i sosu z przetartych malin. Deser ten wymyslil pan Escoffier na czesc slynnej pod koniec XIX wieku spiewaczki operowej Nellie Melba.
Ale twoja melba Kamila tez mi sie bardzo podoba.A zeby ja jeszcze uwiarygodnic <!--emoid--><!--endemo--> to bym polozyla na nia brzoskwinie i zalala galaretka malinowa.o jak się ucieszyłam, że nie tylko ja wiem iż chodzi o deser z lodów https://belvedere-restaurant.pl/jak-podawac-desery-i-lody/ a nie rodzaj sernika na zimno. ?
Naprawdę dobre to? Odkryłam pyszną śmietanę z półtora roku temu... Do czego to porównać? Jajka gotowane z mlekiem to jakby budyń.
Czy to na pewno nie smakuje kremem maślanym?
Krem maślany to coś czym można mnie wypedzic gdzieś w okolice Marsa.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia