Mini panettone

owieczka

Active member
Wrz 17, 2004
1,444
25
48
caritko
icon_mrgreen.gif


a ja znowu upieklam hehe- pysznosciowa!

banalog1.jpg


banalog2.jpg
 

Green

Member
Kwi 17, 2008
42
0
0
Czy wszystkie używałyście w tym przepisie amaretto? A jeśli nie, to czym zastąpić? Czy można w ogóle opuścić?
 

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Green, ja zamiast amaretto dodalam brazowego rumu
- jesli bym nie miala, opuscilabym alhohol.

Albo, -dolalabym mleka.
 

jaxja

Moderator
Maj 26, 2006
3,521
0
0
Stokrotne dzięki za odgrzebanie tego przepisu! Od dłuższego czasu miałam chęć powtórzyć pyszne drożdzowe babeczki, które kiedyś upiekłam w mufinkowych foremkach, ale zupełnie nie pamiętałam, z jakiego przepisu. A to był właśnie ten. Dzięki!!!
 

mexikana

Active member
Sty 15, 2008
6,773
28
48
cudo siostro!
tez dzisiaj pieklysmy, z podwojnej porcji wyszla nam duuza baba i 23 monstrualne grzyby, ktore pieklysmy wg wskazowek w formach mufinkowych (zaluje, ze aparat w naprawie)
sprobowalismy jedngo i ...puch nad puchami! takiego czegos jeszcze nigdy nie splodzilam,
dziekuje za przepis
bussi.gif
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
30,775
4,834
113
Czas odświeżyć wątek.
lecker.gif
Zrobię je na święta.
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
myk myk
lecker.gif
 

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,727
601
113
upiekłam z kwiatem czarnego bzu , dałam je zamiast rodzynek i skorki pomarańczowej i rumu
Tych kwiatków dałam 10 łyżek , same kwiatki obskubane z łodyżek
Lukier był z pól szklanki cukru pudru , a same babeczki
lecker.gif
lecker.gif
lecker.gif


czerwiec_039.jpg

czerwiec_087.jpg
 

Załączniki

  • czerwiec_039.jpg
    czerwiec_039.jpg
    171.2 KB · Wyświetleń: 19
  • czerwiec_087.jpg
    czerwiec_087.jpg
    105.6 KB · Wyświetleń: 19

Siedmiokropka

Member
Sty 9, 2008
5,224
1
0
Zrobiłam i ja:) roboty tyle, co nic, a jaki efekt
icon_smile.gif

Moje wyglądają tak jak te powyżej od Margot ;), tylko rodzynków w nich jak mrówków;) Pycha:)
 

Neit

Member
Mar 14, 2006
116
0
0
Mam pytanie. Można to zamrozić? Upieczone oczywiście. Chętnie bym sobie wyprodukowała nieco więcej i zamroziła zapas.
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Pięęęęękneeeee!!!!!|
Nic to, trzeba będzie zrobić i już!!!
 

Neit

Member
Mar 14, 2006
116
0
0
Upiekłam. Tyle że dwie duże baby (specjalnie sobie te papierki kupiłam).
Oczywiście zapomniałam posmarować po wierzchu, no i zapomniałam o tych nieszczęsnych patyczkach. Przebiłam już upieczone i teraz sobie panettone zwisa do góry nogami
icon_mrgreen.gif


Nie miałam ameretto więc dałam własnej produkcji cytrynówkę.
 

Basia_11

Member
Sie 24, 2005
415
0
0
Szukam w zasobach Forum przepisu na panettone, ale nie potrafię znaleźć:-( Najbliższe, co znalazłam, to ten przepis na mini panettone, więc tutaj zgłoszę się po prośbie.

Eksperymentuję z tą babką na rózne sposoby, przetestowałam przepisy z róznych ksiażek, ale to cięgle nie to, niby smaczna, wilgotna, ale zawsze jakas za cięzka mi baba wychodzi.
Trafiłam na taki włoski filmik:
http://ricette.giallozafferano.it/Panettone.html

Składniki z listy od biedy sobie przetłumaczę, ale niuansów przepisu pięknie opowiadanego w tym uroczym języku już nie:-(
Czy na Forum znajdzie się jakaś dobra dusza znajaca język włoski, kótra mogłaby choć z grubsza przetłumaczyć, co ta Pani mówi?
Obiecuję od razu upiec babę i pokazac co mi wyszło.
 

djulliet

Member
Lut 18, 2006
8
0
0
Jak długo panettone utrzymują świeżość? Chcę je upiec na tą Wielkanoc i zastanawiam się czy upieczone w piątek będą
nadal smaczne w weekend.
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy