Mini pavlowa wg Ainsleya

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
icon_lol.gif

- jaka ma miec to srednice? - Sama sie nad tym zastanawialam, ale Marghe napisala w przepisie, ze wychodzi 5-6 szt. i tak wlasnie zrobilam, jak pomyslalas
icon_wink.gif

- czyli najpierw kolka, a na kolka rowno rozdzielilam reszte
icon_wink.gif


A ta mase moglas szpryca potraktowac lub dac do woreczka, uciac szpic i wyciskac, skoro mialas problem zrobic dziurke
icon_lol.gif

Moni, ale ja wierze, ze po przybraniu smietana i owocami, wyjdzie smaczne i bedziesz zadowolona
icon_wink.gif
 

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
O ja napisalam, a Ty w tym czasie zrobilas edycje
icon_biggrin.gif


Moni, wyszlo sliczne- co narzekasz
icon_mrgreen.gif
 

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Nie wiem dlaczego nie ma srodka- ja w jednej tez nie mialam..-
Myslalam, ze to zalezy od za dlugiego suszenia, ale w moim przypadku, wszystkie rowno sie suszyly...- wiec dlaczego tylko jedna byla pusta?
Nie mam pojecia..- moze ktos podpowie, kto sie lepiej zna..
 

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
Moni, uwielbiam czytać Twoje posty. Pavlova wyszła prima sort

Zakwas nastawisz jutro.
daumen.gif

A kiedy ja się zdecyduję na zrobienie jakiejkolwiek bezy?
gruebel_2.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Moni - adwokat zaprawiany wisniowką
lecker.gif
lecker.gif
lecker.gif


Super wyszla
icon_exclaim.gif

Kazda nastepna bedzie lepsza - zobaczysz
icon_mrgreen.gif


bussi.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

olcieek

Member
Lip 21, 2007
3,630
0
0
Chyba będę robić w sobotę za tydzień na imieniny taty
fiesgrins.gif


Jak pavlovy udane to mają ciągnący sie środek, tak ?
można upiec w piątek a w sobotę nakładać śmietanę ?
 

olcieek

Member
Lip 21, 2007
3,630
0
0
Czaję się na te pavlovy
fiesgrins.gif

włożyłam je do menu imieninowego taty.
Upiekę i zamrożę. Gdzieś czytałam na cinie że można
gruebel_2.gif


mam trochę czasu żeby mąkę kukurydzianą znaleźć ;)
 

JotHa

Moderator
Członek ekipy
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
Beza w tym przypadku ma w srodku cos w rodzaju pianki i nie ciagnie sie jak bezy typowe.
Jakos nie slyszlam, aby ktos beze mrozil, co innego bialka na nia
icon_wink.gif

Zrob wczesniej i przechowuj w suchym miejscu.

Maka ziemniaczana tez moze byc w razie czego.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

mariaanna

Member
Mar 6, 2008
1,831
0
0
Nareszcie zrobiłam i dziękuję bardzo za przepis Marghe.
anbetung.gif

Zamiast kukurydzianej mąki -użyłam ziemniaczanej i wyszło super.
 

Załączniki

  • DSCN0131.JPG
    DSCN0131.JPG
    1.3 MB · Wyświetleń: 0
  • DSCN0133.JPG
    DSCN0133.JPG
    1 MB · Wyświetleń: 0