samanta @ 25 Oct 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=904441Ale może przecież pomieszkać na balkonie?Aha, w jakimś gustownym kożuszku.![]()
samanta @ 25 Oct 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=904441Czyli, jak sądzę, mam juz jedno ciasto na święta BN, takie które można zrobić wczesniej i tylko na tym zyska. Tylko o pobycie w lodówce nie ma co marzyc w tym okresie![]()
Ale może przecież pomieszkać na balkonie?ja radа że tort spodobał się można zostawić tort na balkonie, on stanie bardzo miękki![]()
Buka @ 25 Oct 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=904437Wczoraj został wydany na żer.Ciasto pyszne, trzy dni leżakowało w lodówce i było jak krem.![]()
![]()
Zmniejszyłam ilość śmietanki do 500 g, zrobiłam lemon curd i przełożyłam nim co drugi placek. Musze powiedzieć, że ten dodatek przydaje ciastu wyrazistości, wprowadza dobry winny akcent i zapach. Jesli będę miała okazje powtórzyć produkcję, to tylko z tym dodatkiem.
Anni
ja bardzo radа, co Вам spodobał się mój tort!![]()
![]()
samanta @ 25 Oct 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=904491Anni, nie zaszkodzi mu jak będzie trochę mrozu? Bo w grudniu może być, a to ciasto chcę zrobic bo i pyszne i wygodne, i wygląda jak malowane.Myślę że na mróz nie trzeba zostawać, lepiej do lodówki![]()
adriana @ 25 Oct 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=904503Piekny ten torcik. Zaraz sie zabieram za robote. A ten krem to moze byc bez dodatku zelatyny tak po prostu? Nie rozplynie sie?nie, żelatyny nie potrzebuje![]()
adriana @ 25 Oct 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=904503Piekny ten torcik. Zaraz sie zabieram za robote. A ten krem to moze byc bez dodatku zelatyny tak po prostu? Nie rozplynie sie?Właśnie chodzi o to, aby w czasie leżakowania krem został częściowo wchłonięty przez ciasto, a żelatyna mogłaby w tym przeszkadzać.
arya15 @ 25 Oct 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=904513tak pomyślałam, że tort można tez polać polewą z gorzkiej czekolady - bedzie wtedy mniej słodkie
Wszędzie zmniejszyłam ilości cukru o połowę i był dla mnie akurat.
ilonaaa @ 28 Oct 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=905365mialam robic dzisiaj ale zbraklo mi smietany a, ze mamy dzis swieto narodowe sklepy zamknieteale na niedziele napewno zrobie bo wyglada bardzo smakowicie![]()
Ilona,mi będzie przyjemnie jeśli tort przypodoba się![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.