kermidt
Member
- Wrz 17, 2004
- 45,266
- 6
- 0
QUOTE (Cinka @ 26 Jun 2012, 12:59 ) index.php?act=findpost&pid=1307880Jak się ktoś obawia mięsa w słoiku, to spokojnie może zrobić sobie sama kapustę, a mięso dodawać dopiero podczas odgrzewania po otwarciu słoika - ono przecież w tych konserwach gotowe jest do spożycia od razu, gotować go długo nie ma potrzeby, dodane podczas podgrzewania spokojnie zdąży uwolnić aromaty i będzie identyczne jak gotowane razem, a głowa spokojna i żadnego zagrożenia jadem kiełbasianym nie będzie  
	
	
	
		
		
		
			
		
		
	
	
		 
	
	
		
			
		
		
	
			
			 
	Cinko, ale samej kapusty nie trzeba potraktowac octem?
No jak ona tam sama w tym sloiku?
Bo normalnie, w czasie stygniecia tluszcz zbiera sie u gory, zastyga i ten smalec jest jak konserwant.
Jak z grzybami pod smalcem.
coz,
robie z szynka konserwowa
a jak nie bardzo bedzie to sprawdze rynek w kierunku innych konserw
podpisano
zatwardziala konserwa
			
				Ostatnią edycję dokonał moderator: 
			
		
	
										
										
											
	
		
			
		
		
	
	
		
			
		
	
	
		
			
		
		
	
										
									
								 
				
		 
 
		 
 
		 
	 
 
		 
	 
	 
	 
	 
 
		 
	 
 
		 
 
		 
	 
	 
 
		 
	 
	