Młoda kapusta duszona z koperkiem

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
Pewnie że można, ale
Cinka @ 26 Jun 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1307909Ja przyznam że bardzo często robię taką czy podobną (bo wariacji sporo) młodą kapustę do bezpośredniego spożycia wyłącznie, na konserwie jaka mi w ręce wpadnie - tyrolska, turystyczna, czy jakaś mięsna słoikowa i zawsze wychodzi przepyszna - na żadnym innym mięsie nie ma takiego smaku jak na konserwach - to jest po prostu duet doskonały
icon_lol.gif
 

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
Ja robilam na tym co moge dostac. Gulasz angielski najprawdopodobniej i niestety smak galarety z konserwy na cieplo mi nie odpowiadal, nie powtarzam, choc na kanapki uwielbiam pasjami.

Zawsze jeszcze mozna zrobic swoja konserwe
icon_mrgreen.gif
 

Janka

Member
Mar 19, 2005
4,557
1
0
Zrobiłam na konserwie tłuszczowej z Łukowa i to jest to
lecker.gif

Przywiozłam sobie zapas konserw i teraz mogę szaleć.
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0

Janka

Member
Mar 19, 2005
4,557
1
0
Kupiłam konserwę tłuszczową z Łukowa i dzisiaj robię
icon_lol.gif


Edit: już się uraczyłam,bo pierwszy raz w tym roku ją robiłam.Pyszna mi wyszła
mniam.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

katka323

Member
Cze 7, 2011
253
0
0
Rany, jaka ona jest pyszna! Dziś zrobiłam na miesiwie po staropolsku, super wyszło. Mam jeszcze tzw kiełbasę lekko czosnkowa, w tym tygodniu zrobię powtórkę.
mniam.gif
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
mniam.gif
Bardzo się cieszę ze gotujecie tę kapustę i że Wam smakuje ! U nas obowiązkowo od kiedy pojawiła się na targu młoda kapusta
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,649
2,950
113
U mnie w tym roku częściej niz zwykle, a to za sprawą domowych konserw mięsnych. Jednakowo dobra jest z duszonką, jak i z kiełbasą słoikową.
 

Elzunia

Well-known member
Kwi 8, 2011
5,180
593
113
O tej porze roku robie ja bez zadnych dodatkow miesnych ale widze, ze nalezy raz sprobowac bo wszyscy chwala.
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,649
2,950
113
Elżuniu, jak kapusta jest z dodatkami, to wystarczy ziemniak i mam cały obiad. Może nie bierz ze mnie przykładu, bo jak jest więcej domowników to taka partyzantka nie zawsze jest przyjęta przychylnie, ale mnie się zdarzyło zjeść z bardzo różnym i dziwnym dodatkiem (ostatnio pokrojony w makaron naleśnik gryczany ) i też smakowało. :mrgreen:
 

Elzunia

Well-known member
Kwi 8, 2011
5,180
593
113
Najważniejsze, ze smakowało Moj maz czasem bierze sobie do tej kapusty kromkę chleba i tez mu wystarcza.
Ja te kapustę wrzucam do malaksera i sie ładnie szatkuje ale następnym razem wezmę sie za robote i pokroje ja ręcznie bo mi sie takie krojenie jak na pierwszej fotce bardzo podoba.