kawazmlekiem
Member
- Mar 19, 2005
- 37,849
- 6
- 38
Nie wiem, co to jest czerwony kiełb, to menu to dla mnie żadne źródło. Zajrzyj do jakiegokolwiek słownika polsko-angielskiego.
tatter @ 22 Apr 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1518792Ze smutkiem przyznaje, ze mam podobne doswiadczenie, by tylko jedno. Z Polski jaki UK rodem, ze szklonych czasow glownie. Czasem rozumiem dzieci, ktore na wspomnienie slowa warzywa straca zupelnie chec do jedzenia. Na mysl przychodza ugotowane do bolu marchewki, brokuly, kalafiory...
Brakuje takim nie tylko wygladu i koloru, ale witamin, dla ktorych przeciez je jemy. Jaki jest sens zachwycania sie nowalijkami jak rzeczona mloda kapusta skoro cala jej dobroc pozostaje w plynie, ktory wylewamy/odlewamy, a to co pozostaje to nieapetyczne warzywne zwloki.Czy ja w swoim opisie napisałem, że coś wylewam - odlewam ?
Kapusty nie nakrywam i duszę na wolnym ogniu aż będzie miękka i to wszystko.
Podając nastepny przepis nie będę podawał ani czasu ani zdjęć bo po co ...
Jeżeli uważasz że to danie na zdjęciu nie wygląda apetycznie zgłoś do usunięcia i tyle.
Wlodek1955 @ 22 Apr 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1518854Podając nastepny przepis nie będę podawał ani czasu ani zdjęć bo po co ...Jeśli nie jesteś go pewien, to zdecydowanie nie podawaj lub przed wpisaniem sprawdź z zegarkiem w ręku. Trafi na niedoświadczoną osobę i ugotuje papkę dla niemowląt zamiast apetycznej potrawy.
kawazmlekiem @ 22 Apr 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1518851Nie wiem, co to jest czerwony kiełb, to menu to dla mnie żadne źródło. Zajrzyj do jakiegokolwiek słownika polsko-angielskiego.Po prostu kolor ryby barweny jest jaskrawy a po ugotowaniu jaśnieje i z tego co widzę nie jest czerwona.
a chodziolo o czerwoną rybę z tego co czytałem.
Na szaber znaczy sie?![]()
Koper w szklarni sieje, wczesnie, rosnie jak szalony od poczatku kwietnia.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.