ja.1980 @ 24 Sep 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=589701Wydaje mi się że w jakiejś karczmie jadłam żeberka na kapuście... Próbował może ktoś robić?Jest tu przepis nawethttps://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1...żeberka+kapusta![]()
I karkówka myślę że też się sprawdzi.
Cinka @ 7 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=617264Dodatek wędzongo boczku, żeberka, grzybki i suszona śliwka w pieczonej kapuście to prawie mój tradycyjny świąteczny bigos
Cinko, a czy moglabys podac przepis na Twoj pieczony bigos? Znam tylko tradycyjny, ostatnio robilam, ale choc smakowal to jednak...probuje odtworzyc smak kapusty robionej przez moja mame i jakos mi nie wychodzi. Chetnie wyprobpowalabym cos innego, a zestaw z boczkiem, sliwka i zeberkami swietnie sie komponuje.
Kojka @ 7 Mar 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=671651odnosnie bigosu jak go upiec? ile stopni temp , oraz co ile mieszać i jak długo piec?To do mnie? Jeśli tak to już mówię - temperatura ok 180 - 200 stopni (przy dużej ilości bigosu długo nie słychać żeby się w nim coś działo, jak się cały zagrzeje to słychać jak bziuczy) - czasu pieczenia nie podam dokładnego bo zauważyłam że bardzo się zmienia w zależności od jakości kapusty i ilości bigosu - ale około 5h trzeba liczyć - co ile mieszać - nigdy nie patrzyłam na zegarek - mieszam jak widzę że wierzch się przyrumienia za bardzo. Piec aż kapusta będzie mięciutka i mięso też i całość będzie miała przyjemną miękką konsystencję, smaki się połączą.![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.