moja sałatka z zupek

lena7900

Member
Maj 5, 2010
1,297
0
0
Szukałam dobrej sałatki z zupek a że takiej nie znalazłam połączyłam swoje smaki i oto ona ,robię ją teraz bardzo często bo wszystkim smakuje.
Ja wiem zaraz ktoś powie że to nie zdrowa ,a ile to rzeczy nieświadomie zjadamy nie zdrowych.........

2 zupki chińskie ostre lub 1 ostra,1 łagodna
1-2 surowe ogóreki
1 puszka groszku
25 dkg szynki miodowej lub innej drobiowej wędliny
majonez
zupki z dodatkami zalewamy szklanką wrzątku ,odstawiamy ,potem jak nasiąkną studzimy ,ogórek,paprykę ,wędlinę kroimy w kostkę,mieszamy dodajemy majonez i smacznego
(opcjonalnie 10 dkg sera salami, w sezonie 3-4 plastry pieczonej papryk lub marynowanej-rzecz gustu , za miast groszku czasem daję kukurydzę lub robię mix pół na pół)

Uploaded with ImageShack.us

moni20

Member
Lis 18, 2007
3,319
1
0
CYTAT(opcjonalnie 10 dkg sera salami, w sezonie 3-4 plastry pieczonej papryk lub marynowanej-rzecz gustu , za miast groszku czasem daję kukurydzę lub robię mix pół na pół)

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
36
mam zrobić na jutro taką sałatkę , ale poczytałam,że można dodać suchy makaron, ciekawe, co Wy na to ??

Moniak

Well-known member
Wrz 19, 2004
16,070
392
83
Można dodać, tylko taka musi dłużej postać, całą noc pewnie, żeby makaron nasiąkł majonezem. Ale da się. Ja daję dosłownie odrobinę, może 2-3 łyżki gorącej wody i mieszam z przyprawami. Wtedy mięknie dużo szybciej.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy