25 dkg bobu,
1/3 kostki feta,
cebula,
pomidor,
10 oliwek z pastą paprykową lub innych,
garść płatków migdałowych,
natka pietruszki,
1 zmiażdżony ząbek czosnku,
2 łyżki oliwy z pestek winogron,
1 łyżka octu winnego,
sól i pieprz do smaku
Umyty bób wrzucić na wrzącą i osoloną wodę, gotować do czasu, aż będzie miękki. Następnie przecedzić, przelać zimną wodą i poczekać aż ostygnie. Pomidora sparzyć i obrać ze skórki. Następnie wraz z obraną cebulą pokroić w kostkę. Pokrojony w kostkę ser feta wymieszać z bobem, pomidorem i cebulą. Posypać natką pietruszki i migdałami. Dodać przekrojone na pół oliwki, oliwę, czosnek, ocet winny. Całość wymieszać i doprawić do smaku.
1/3 kostki feta,
cebula,
pomidor,
10 oliwek z pastą paprykową lub innych,
garść płatków migdałowych,
natka pietruszki,
1 zmiażdżony ząbek czosnku,
2 łyżki oliwy z pestek winogron,
1 łyżka octu winnego,
sól i pieprz do smaku
Umyty bób wrzucić na wrzącą i osoloną wodę, gotować do czasu, aż będzie miękki. Następnie przecedzić, przelać zimną wodą i poczekać aż ostygnie. Pomidora sparzyć i obrać ze skórki. Następnie wraz z obraną cebulą pokroić w kostkę. Pokrojony w kostkę ser feta wymieszać z bobem, pomidorem i cebulą. Posypać natką pietruszki i migdałami. Dodać przekrojone na pół oliwki, oliwę, czosnek, ocet winny. Całość wymieszać i doprawić do smaku.
