- Sie 15, 2005
- 88
- 0
- 0
Przepis:
3 szklanki mieszanki wiekoziarnistej mąki
wymieszać z kubkiem ciepłej wody
7g torebka drożdży instant rozpuszczonych w śmietance kremówce z odrobiną cukru
szczypta soli
odstawić na pół godziny do wyrośnięcia. Uformować bułeczki, ułożyć na blaszce i pozostawić do wyrośnięcia na około pół godziny. Wsadziłam do piekarnika na 200 stopni na 10 minut, zmniejszyłam temperaturę do 170 i popiekłam jeszcze z 10-15 minut.
Ja wiem, że to nic w porównaniu z waszymi chlebami i bułeczkami, ale to moje pierwsze i dumna jestem
3 szklanki mieszanki wiekoziarnistej mąki
wymieszać z kubkiem ciepłej wody
7g torebka drożdży instant rozpuszczonych w śmietance kremówce z odrobiną cukru
szczypta soli
odstawić na pół godziny do wyrośnięcia. Uformować bułeczki, ułożyć na blaszce i pozostawić do wyrośnięcia na około pół godziny. Wsadziłam do piekarnika na 200 stopni na 10 minut, zmniejszyłam temperaturę do 170 i popiekłam jeszcze z 10-15 minut.
Ja wiem, że to nic w porównaniu z waszymi chlebami i bułeczkami, ale to moje pierwsze i dumna jestem

