Muffinki jablkowo-migdalowe
2 jablka
300 g maki
plaska lyzka proszku do pieczenia
100 ml mleka
3 jajka
170 g masla
150 g cukru
75 g mielonych migdalow
piekarnik nagrzac do 200 stopni, blache do muffinek wylozyc papierkami.
pokroic jablka w kosteczke. w miseczce wymieszac make, proszek do pieczenia i zmielone migdaly. w drugiej misce zmiksowac na puszysta mase maslo z cukrem i kolejno dodawac jajka, do masy wsypac mieszanke maki oraz wlac mleko, wszystko razem krotko zmiksowac (masa jest lekko gesta), na sam koniec dodac jablka i wszystko wymieszac lyzka. nakladac po czubatej lyzce masy do foremek i piec ok 30 min.
z tej porcji ciasta wychodzi ok 15-16 muffinek
2 jablka
300 g maki
plaska lyzka proszku do pieczenia
100 ml mleka
3 jajka
170 g masla
150 g cukru
75 g mielonych migdalow
piekarnik nagrzac do 200 stopni, blache do muffinek wylozyc papierkami.
pokroic jablka w kosteczke. w miseczce wymieszac make, proszek do pieczenia i zmielone migdaly. w drugiej misce zmiksowac na puszysta mase maslo z cukrem i kolejno dodawac jajka, do masy wsypac mieszanke maki oraz wlac mleko, wszystko razem krotko zmiksowac (masa jest lekko gesta), na sam koniec dodac jablka i wszystko wymieszac lyzka. nakladac po czubatej lyzce masy do foremek i piec ok 30 min.
z tej porcji ciasta wychodzi ok 15-16 muffinek

