... z książeczki "Śniadania" Le Cordon Bleu. Mocno czekoladowe, może ciut za słodkie, ale bardzo smaczne zarówno na ciepło jak i po wystudzeniu
Składniki:
210g pszennej mąki
40g kakao
150g cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
250ml mleka
60g masła, roztopionego
1/4 łyżeczki esencji wanilinowej
120g wiórków czekoladowych
Do wymieszanych suchych składników dodajemy połączone mokre składniki. Ucieramy do połączenia się składników (ciasto powinno być grudkowate), następnie dodajemy wiórki czekoladowe i krótko mieszamy.
Pieczemy około 20-25 minut w 180 stopniach. Wyjmujemy jeszcze ciepłe z formy i studzimy na drucianej podstawce.

Składniki:
210g pszennej mąki
40g kakao
150g cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
250ml mleka
60g masła, roztopionego
1/4 łyżeczki esencji wanilinowej
120g wiórków czekoladowych
Do wymieszanych suchych składników dodajemy połączone mokre składniki. Ucieramy do połączenia się składników (ciasto powinno być grudkowate), następnie dodajemy wiórki czekoladowe i krótko mieszamy.
Pieczemy około 20-25 minut w 180 stopniach. Wyjmujemy jeszcze ciepłe z formy i studzimy na drucianej podstawce.