- Sie 24, 2006
- 9,664
- 0
- 0
Muffiny wychodzą bardzo delikatne, super w smaku i w dodatku możemy z tego przepisu robić o różnych smakach
Wystarczy zmienić smak jogurtu
1,5 szkl mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szkl cukru
szczypta soli
2 jaja
duży jogurt 400 g
100-120 g stopionej margaryny
W jednej misce połoczyś suche składniki, w drugiej mokre (jeżeli za gęste należy dodać wody, a jeśli za rzadkie ciutke mąki). Połączyć jedne z drugimi.
Napełniać foremki piec w 180 st ok 15-20 min.
Na wierzchu robi się fajna skorupka
Sprawdzać patyczkiem.
Gorące mogą sprawiać wrażenie niedopieczonych na spodzie, ale jak ostygną widać, że są OK


Wystarczy zmienić smak jogurtu

1,5 szkl mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szkl cukru
szczypta soli
2 jaja
duży jogurt 400 g
100-120 g stopionej margaryny
W jednej misce połoczyś suche składniki, w drugiej mokre (jeżeli za gęste należy dodać wody, a jeśli za rzadkie ciutke mąki). Połączyć jedne z drugimi.
Napełniać foremki piec w 180 st ok 15-20 min.
Na wierzchu robi się fajna skorupka

Gorące mogą sprawiać wrażenie niedopieczonych na spodzie, ale jak ostygną widać, że są OK