Moje ulubione muffiny jabłkowe. Są świetne nawet na drugi dzień.
składniki
1 szklanka mąki
1 szklanka mąki kukurydzianej
1/4 szklanka cukru
1 łyżka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
2 jajka, ubić widelcem
2/3 szklanki słodzonego musu jabłkowego (można go kupić chyba jako jabłka do ciasta, jeżeli są grubsze kawałki należy je zmiksować na mus)
1/2 szklanki mleka
1/4 szklanki oleju
1 jabłko, obrane i pokrojone w drobna kostkę
sposób przygotowania
Wymieszać osobno suche składniki i mokre. Połączyć, dodać jabłko. Piec w 200 stopni 20-25 min. Sprawdzając patyczkiem czy są upieczone.
dodatkowe informacje
Jeżeli nie mamy kupnego musu z jabłek to można zetrzeć na tarce 3-4 np. szare renety, rozgotować je i posłodzić.

składniki
1 szklanka mąki
1 szklanka mąki kukurydzianej
1/4 szklanka cukru
1 łyżka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
2 jajka, ubić widelcem
2/3 szklanki słodzonego musu jabłkowego (można go kupić chyba jako jabłka do ciasta, jeżeli są grubsze kawałki należy je zmiksować na mus)
1/2 szklanki mleka
1/4 szklanki oleju
1 jabłko, obrane i pokrojone w drobna kostkę
sposób przygotowania
Wymieszać osobno suche składniki i mokre. Połączyć, dodać jabłko. Piec w 200 stopni 20-25 min. Sprawdzając patyczkiem czy są upieczone.
dodatkowe informacje
Jeżeli nie mamy kupnego musu z jabłek to można zetrzeć na tarce 3-4 np. szare renety, rozgotować je i posłodzić.