- Wrz 17, 2004
- 44,979
- 6
- 0

1 i 1/2 szkl (250g) maki
1 i 1/2 lyzeczki roszku do pieczenia
6 lyzek drobnego, zlotego cukru (mozna uzyc drobny brazowy)
szczypta soli
6 lyzek masla orzechowego z kawalkami orzechow
60g rozpuszczonego masla (dlatego kocham wage

175ml mleka
duze jajo roztrzepane
3 pokrojone batony snickers
Piekarnik rozgrzac do 200stopni (400F).
Zmieszac suche skladniki. Dodac maslo i mieszac do czasu uformowania sie duzych kulek/grudek. Nie powinno zostac nic suchego w misce.
Dodac skladniki mokre i wymieszac do polaczenia, a na koniec delikatnie zmieszac z dodanymi batonami.
Piec w papilotkach 20-25 minut.
Snikersy dla bezmlecznych (mleczna czekolada)
25g czekolady gorzkiej
30g herbatnikow najlepiej graham
80g masla orzechowego "chrupiacego" (z orzechami)
50g syropu kukurydzianego.
maslo wymieszac z syropem. Posmarowac herbatniki (pociete na grube paluchy) i oblac rozpuszczana czekolada. Nie musi to byc dzielo sztuki, bo zaraz je polamiemy do muffin

W muffinach mleko wzielam sojowe i zamiast masla margaryne, ale nastepny raz sprobuje z olejem.
Ostatnią edycję dokonał moderator: