Właśnie przetestowałam po raz kolejny muffiny z serem i szynką Anusiaczka
bardzo dobrze sprawiają się w podróży, nie kruszą się, nie brudzą zbytnio rąk
długo zachowują świeżość
		 
	
 
SKŁADNIKI:
3 cebule dymki, drobno posiekane (z powodzeniem można zastąpić porem)
375 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
175 g szynki pokrojonej w drobne kawałki
125 g startego cheddara
2 jajka
250 ml mleka
125 g stopionego masła
WYKONANIE:
1. dymkę podsmażyć do lekkiego zrumienienia
2. do miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia, sól, posypać obficie pieprzem
3. dodać szynkę, ser, dymkę, zamieszać, zrobić w środku dołek
4. jajka rozbić z mlekiem, wlać wraz ze stopionym masłem do mąki
5. krótko wymieszać metalową łyżką, nakładać ciasto do formy, piec ok. 20 min w temperaturze
210 stopni
muffin okrągły
	
	
	
		
		
		
		
	
	
		 
	
muffin prostokątny
	
	
	
		
		
		
		
	
	
		 
	
muffin przekrojony
	
	
	
		
		
		
		
	
	
		 
	
pycha polecam!
	
		
			
		
		
	
			
			bardzo dobrze sprawiają się w podróży, nie kruszą się, nie brudzą zbytnio rąk
długo zachowują świeżość
 
	SKŁADNIKI:
3 cebule dymki, drobno posiekane (z powodzeniem można zastąpić porem)
375 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
175 g szynki pokrojonej w drobne kawałki
125 g startego cheddara
2 jajka
250 ml mleka
125 g stopionego masła
WYKONANIE:
1. dymkę podsmażyć do lekkiego zrumienienia
2. do miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia, sól, posypać obficie pieprzem
3. dodać szynkę, ser, dymkę, zamieszać, zrobić w środku dołek
4. jajka rozbić z mlekiem, wlać wraz ze stopionym masłem do mąki
5. krótko wymieszać metalową łyżką, nakładać ciasto do formy, piec ok. 20 min w temperaturze
210 stopni
muffin okrągły
 
	muffin prostokątny
 
	muffin przekrojony
 
	pycha polecam!
			
				Ostatnią edycję dokonał moderator: 
			
		
	
										
										
											
	
		
			
		
		
	
	
	
		
			
		
		
	
										
									
								 
				
		 
 
		 
	 
	 
	 
	 
	


 
	 
			 
			 
			 
 
		
 
			 
	 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
	 
 
		