- Lis 15, 2005
- 1,423
- 0
- 0
Nie wiem skad mam ten przepis (jesli z tego forum to zrobcie z moim porzadek)kopiuje je w calosci tak jak mam . Te Muffiny sa rewelka.
Ostatnio zrobilam je z Nutella bo tylko to mialam, a moi goscie wniebowzieci.
No i roboty wogole przy tym nie ma
Muffinki
2 szklanki maki
2 lyzeczki proszku do pieczenia (czubate)
3/4 szklanki cukru (jezeli maja byc na slodko)-ja dalam tylko pol szkl.cukru
pol plaskiej lyzeczki soli (jak na slono, to wiecej)
wymieszac
Dodac 2 jajka, szklanke mleka, 100g stopionego masla (margaryny) i wklad wlasciwy (czyli to z czym je robisz: jablka z cynamonem, dowolne mrozone owoce, czekolada w kawalkach
bakalie, lub cebule podsmazona, szynke, der zolty w kosteczke, oliwki itd...co ci sie zywnie podoba)
wszystko szybciutko wymieszac (im szybciej tym lepiej)
Powkladac do natluszczonych foremek lub filizanek lub foremek do babeczek do 3/4 wysokosci i piec w 210 stopniach 15-30 minut az beda rumiane.
Jezeli robi sie je z mroznonymi owocami, NIE nalezy ich przedtem rozmrazac.
A tak wyszly moje
Ostatnio zrobilam je z Nutella bo tylko to mialam, a moi goscie wniebowzieci.
No i roboty wogole przy tym nie ma
Muffinki
2 szklanki maki
2 lyzeczki proszku do pieczenia (czubate)
3/4 szklanki cukru (jezeli maja byc na slodko)-ja dalam tylko pol szkl.cukru
pol plaskiej lyzeczki soli (jak na slono, to wiecej)
wymieszac
Dodac 2 jajka, szklanke mleka, 100g stopionego masla (margaryny) i wklad wlasciwy (czyli to z czym je robisz: jablka z cynamonem, dowolne mrozone owoce, czekolada w kawalkach
bakalie, lub cebule podsmazona, szynke, der zolty w kosteczke, oliwki itd...co ci sie zywnie podoba)
wszystko szybciutko wymieszac (im szybciej tym lepiej)
Powkladac do natluszczonych foremek lub filizanek lub foremek do babeczek do 3/4 wysokosci i piec w 210 stopniach 15-30 minut az beda rumiane.
Jezeli robi sie je z mroznonymi owocami, NIE nalezy ich przedtem rozmrazac.
A tak wyszly moje