- Lip 21, 2007
- 3,630
- 0
- 0
Muffiny mają to do siebie, że można ciepnąć co się chce, a trzymając się kilku zasad zawsze coś wyjdzie - czasem smaczne lub trochę mniej.
Te są pyszne - mięciutkie, idealnie wilgotne, o zapachu dojrzałych w słońcu pomarańczy
Składniki
2 pomarańcze +
suche
1 i 2/3 szkl. mąki
0,5 szkl. cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
mokre
0,5 szkl. mleka
sok z połowy pomarańczy
skórka starta z całej pomarańczy
2 łyżki oleju
1 jajko
Tak jak przy muffinach.
Mieszamy mokre.
Mieszamy suche.
Mieszamy suche z mokrym.
Napełniamy foremki łyżką ciasta, wrzucamy pokrojone na cząstki pomarańcze, przykrywamy reszta ciasta.
Pieczemy 25minut w piekarniku nagrzanym do 180st.
Ja przed wstawianiem do piekarnika posypałam wierzchy brązowym cukrem, a po upieczeniu maźnęłam żółtym lukrem.
a tu w towarzystwie jogurtowego i muffinkowego misia

Te są pyszne - mięciutkie, idealnie wilgotne, o zapachu dojrzałych w słońcu pomarańczy

Składniki
2 pomarańcze +
suche
1 i 2/3 szkl. mąki
0,5 szkl. cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
mokre
0,5 szkl. mleka
sok z połowy pomarańczy
skórka starta z całej pomarańczy
2 łyżki oleju
1 jajko
Tak jak przy muffinach.
Mieszamy mokre.
Mieszamy suche.
Mieszamy suche z mokrym.
Napełniamy foremki łyżką ciasta, wrzucamy pokrojone na cząstki pomarańcze, przykrywamy reszta ciasta.
Pieczemy 25minut w piekarniku nagrzanym do 180st.
Ja przed wstawianiem do piekarnika posypałam wierzchy brązowym cukrem, a po upieczeniu maźnęłam żółtym lukrem.

a tu w towarzystwie jogurtowego i muffinkowego misia

