MUFINKI MIGDALOWE
z maki migdalowej
http://afrodita-foodcity.blogspot.com/2007...e-mandorle.html
300 g maki
120 g cukru
100 g maki migdalowej
1 proszek do pieczenia / 16 g /
2 jajka
200 ml mleka
125 g stopionego masla / w przepisie bylo solone, ale ja takiego nie mialam /
- make przesiac razem z proszkiem do pieczenia, dodac cukier i przesiana make migdalowa
- wszystko dokladnie wymieszac
- w drugiej misce roztrzepac jajka, dodac mleko i stopione schlodzone maslo, calosc dokladnie wymieszac, wlac do maki i wymieszac w sposob mufinkowy / niezbyt dokladnie /
- mase przelozyc do mufinkowej formy / w dolkach umiescic papierowe papilotki /
- piec 20-25 minut w temperaturze 180°C

z maki migdalowej
http://afrodita-foodcity.blogspot.com/2007...e-mandorle.html
300 g maki
120 g cukru
100 g maki migdalowej
1 proszek do pieczenia / 16 g /
2 jajka
200 ml mleka
125 g stopionego masla / w przepisie bylo solone, ale ja takiego nie mialam /
- make przesiac razem z proszkiem do pieczenia, dodac cukier i przesiana make migdalowa
- wszystko dokladnie wymieszac
- w drugiej misce roztrzepac jajka, dodac mleko i stopione schlodzone maslo, calosc dokladnie wymieszac, wlac do maki i wymieszac w sposob mufinkowy / niezbyt dokladnie /
- mase przelozyc do mufinkowej formy / w dolkach umiescic papierowe papilotki /
- piec 20-25 minut w temperaturze 180°C
