tatter
Moderator
- Gru 21, 2005
- 7,253
- 6
- 0
Tu jednak sie nie zgodze. Nie bardzo lubie sie wtracac,
ale:
Akulko nie mylilas sie.Mustard powder (mustard flour) to mielona gorczyca i juz!!! Colmans dodaje do swojego produktu zapewne kurkume dla podkreslenia koloru (robi sie tez tak w Grecji), oryginalnie dodawano szafran, bynajmniej nie ze wzgledow smakowych, kolorystycznie tylko wzbogacaja owa make. Ostry smak gorczycy jest dominujacy nawet w niewielkiej ilosci, w przepisie radze nie dodawac zbyt duzo. Robilam te bulki kilka razy (na roznych zakwasach), sa calkiem niezle, szczegolnie z dobra wiejska szynka i rukwia wodna (jak pisze Dan..)

Akulko nie mylilas sie.Mustard powder (mustard flour) to mielona gorczyca i juz!!! Colmans dodaje do swojego produktu zapewne kurkume dla podkreslenia koloru (robi sie tez tak w Grecji), oryginalnie dodawano szafran, bynajmniej nie ze wzgledow smakowych, kolorystycznie tylko wzbogacaja owa make. Ostry smak gorczycy jest dominujacy nawet w niewielkiej ilosci, w przepisie radze nie dodawac zbyt duzo. Robilam te bulki kilka razy (na roznych zakwasach), sa calkiem niezle, szczegolnie z dobra wiejska szynka i rukwia wodna (jak pisze Dan..)

Ostatnią edycję dokonał moderator: