Mała_Mi @ 23 Nov 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=400242Zrobiłam, mięsko bardzo smaczne i delikatne![]()
Tylko dlaczego taki blady? Skórka faktycznie zrobiła się przezroczysta, ale rumienić się nie chciała
Witaj Mała_Mi![]()
U mnie kurczak tez nie zamocno się zarumienił, ale skórka smiesznie zabarwiła sie na różowoGrunt, że chrupiąca, jak z rożna
Może musisz zwiększyć temp.?
Ja nastepnym razem zwiększę u siebie![]()
Simona @ 18 Oct 2005 napisał:index.php?act=findpost&pid=185384Slyszalam ze w ten sam sposob mozna upiec rybe.Mozna i wychodzi doskonala.
Tylko musi byc otoczona sola ze wszystkich stron. Ja uzywam morskiej soli gruboziarnistej i mocno skrapiam ja woda przed pieczeniem. Tworzy sie taka fajna skorupa, ze rozbijamy ja mlotkiem, co jest dodatkowa atrakcja przy stole.Tak z 1,5 kg soli sie zuzywa na 1 duza rybe.![]()
Simona @ 7 May 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=500454Ale dla kaczki jeszcze wiecej soli, tak z dwa kilo. Ostatni robilam - pierwszy raz - w kilo i bylo za malo bo troche plywala w tym.To zależy od "tłustości" kaczki. Moja w kilogramie wyszła bardzo dobra. Tylko trzymałam ją w piekarniku nieco dłużej niż kurczaka. A przed - natarłam w środku cytryną, majerankiem i odrobiną soli.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.