- Lis 28, 2005
 
- 35,149
 
- 8,531
 
- 113
 
Naleśniki bretońskie galettes bretonnes
Przepis na ciasto znalazłam na tym blogu:
http://belgiaodkuchni.blogspot.com/2013/11...-nalesniki.html
Składniki:
300 g mąki gryczanej, 2 jajka, 10 g soli, 750 ml wody
Wykonanie:
Wymieszać wszystkie składniki.
Ciasto powinno odczekać godzinę w lodówce przed smażeniem.
Moje czekało 2 godziny w temperaturze pokojowej. Dodałam do niego wody, bo było bardzo gęste.
	
		
			
		
		
	
	
		
			
		
		
	
Podałam z drobno pokrojonymi paseczkami szynki konserwowej, jajkiem, startym kozim serem i paskami suszonych pomidorów. W smaku po prostu wyśmienite.
	
		
			
		
		
	
			
			Przepis na ciasto znalazłam na tym blogu:
http://belgiaodkuchni.blogspot.com/2013/11...-nalesniki.html
Składniki:
300 g mąki gryczanej, 2 jajka, 10 g soli, 750 ml wody
Wykonanie:
Wymieszać wszystkie składniki.
Ciasto powinno odczekać godzinę w lodówce przed smażeniem.
Moje czekało 2 godziny w temperaturze pokojowej. Dodałam do niego wody, bo było bardzo gęste.
	
		
			
		
		
	
Podałam z drobno pokrojonymi paseczkami szynki konserwowej, jajkiem, startym kozim serem i paskami suszonych pomidorów. W smaku po prostu wyśmienite.
			
				Ostatnia edycja: