- Sie 24, 2006
- 9,664
- 0
- 0
Ciasto
1 1/2 szkl mąki
2 jaja
szkl mleka
szkl piwa
1/4 łyżeczki soli
Nadzienie
2 łyżki margaryny
ser camembert
puszka mrożonego szpinaku
2 jajka
4 łyżki mleka
sól, pieprz, natka pietruszki
Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać. Usmażyć 4-6 naleśników.
Rozpuścić margarynę. Ser pokroić w kostkę i dodać do rozmrożonego szpinaku. Chwilę razem poddusić, aż ser się lekko stopi.
Naleśniki zwinąć razem z nadzieniem. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Ułożyć w nim naleśniki. Jajko roztrzepać z mlekiem, solą i pieprzem.
Polać naleśniki. Zapiekać 20 min w 180 st. Posypać natką pietruszki.
1 1/2 szkl mąki
2 jaja
szkl mleka
szkl piwa
1/4 łyżeczki soli
Nadzienie
2 łyżki margaryny
ser camembert
puszka mrożonego szpinaku
2 jajka
4 łyżki mleka
sól, pieprz, natka pietruszki
Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać. Usmażyć 4-6 naleśników.
Rozpuścić margarynę. Ser pokroić w kostkę i dodać do rozmrożonego szpinaku. Chwilę razem poddusić, aż ser się lekko stopi.
Naleśniki zwinąć razem z nadzieniem. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Ułożyć w nim naleśniki. Jajko roztrzepać z mlekiem, solą i pieprzem.
Polać naleśniki. Zapiekać 20 min w 180 st. Posypać natką pietruszki.
Ostatnią edycję dokonał moderator: