okruszek13
Member
- Sty 27, 2009
- 276
- 0
- 0
Mała_Mi @ 19 May 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=978835ja w gazowym. kocham go.![]()
a z różnych opinii słyszałam, że termoobieg nie jest wogóle najlepszym pomysłem, bo zanadto wysusza i szybciej przypalać. Podobno przy termoobiegu trzeba ustawiać temp. niższa o 10 st.albo i wiecej ja zmniejszam o jakies 20°C i mam piekarnik tylko z termobiegiem![]()
okruszek13 @ 19 May 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=979038Chodzi mi zeby byl taki gesty jak w cukierniach.Nie wiem jakie są w cukierniach ale mi nicnie wypływało. Po 2 czy 3 h w lodowce krem zrobił sie sztywniejszy - nie zauważyłam żeby jedzącym ten krem wyciekał przy jedzeniu.
Zawsze możesz dać więcej budyniu lub mąki - ale lepiej proszku budniowego, bo jak będzie za dużo mąki to krem straci kompletnie smak![]()
Edit. Mi - pisałysmy w tym samym czasie![]()
dziunia @ 19 May 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=978701Kiedyś już pisałam jak piec blaty ciasta francuskiego żeby się nie napuszyły, ale żeby listkowały: https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=2...st&p=608983Bardzo dziękuję, Dziuniu, takiej odpowiedzi (rady) oczekiwałam![]()
Mała_Mi @ 25 May 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=981188Okruszku, bardzo apetyczne napoleonki Ci wyszły. Cieszę się, że smakowały
Dziekuje bardzo za mile slowa![]()
Nastepnym razem dac mniej mleka czy dac dodatkowy budyn? Bo robi sie szybko i sa naprawde smaczne, no tylko ciut sie rozjezdzaly![]()
Mała_Mi @ 26 May 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=981762To bym na mniej mleka stawiała.
Ale, ale - mówisz dodatkowy budyń? A oprócz budyniu mąkę dałaś? bo w przepisie oprócz budyniu jest jeszcze mąka i wtedy się nic nie rozjeżdża.
Właście to bym proponowała: mniej mleka lub więcej mąki.Robilam z podwojnej porcji. Dalam i budynie i make, tyle ile w przepisie razy 2. Ale z maka chyba bylo cos nie halo bo robilam na niej jeszcze ciasteczka i musialam dac sporo wiecej niz w przepisie bo nie dalo rady walkowac ciasta, tak sie kleilo. Tylko zastanwaim sie czy jak dam wiecej maki to nie bedzie ona zbyt wyczuwalna w masie bo ta byla wysmienita w smaku. To moze jednak dac mniej mleka?
Ilona @ 20 May 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=979210Zawsze możesz dać więcej budyniu lub mąki - ale lepiej proszku budniowego, bo jak będzie za dużo mąki to krem straci kompletnie smak![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.