Flapjack
Zdrowe, pyszne i tuczące batoniki.
Składniki:
2 niepełne szklanki mąki
2 niepełne szklanki otrębów owsianych lub innych
1 szklankę cukru (może brązowy)
1 op. cukru waniliowego
1 łyżeczka sody
szczypta soli
150g masła
4 łyżki miodu
można dodać wedle uznania np: orzechy, rodzynki etc.,
polewa czekoladowa
Sposób wykonania:
1. mąkę + otręby + sodę + cukier i sól wymieszać w misce
2. masło + miód rozpuścić w garnuszku a następnie wymieszać z resztą składników
3. masę wyłożyć do kwadratowej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok 15-20 minut w rozgrzanym piekarniku (180C).
4. ciepłe ciasto polać polewą czekoladową (ja użyłam niezastąpioną polewę Owieczki)
Ciasto ostudzić i pokroić na batoniki.
Zdrowe, pyszne i tuczące batoniki.
Składniki:
2 niepełne szklanki mąki
2 niepełne szklanki otrębów owsianych lub innych
1 szklankę cukru (może brązowy)
1 op. cukru waniliowego
1 łyżeczka sody
szczypta soli
150g masła
4 łyżki miodu
można dodać wedle uznania np: orzechy, rodzynki etc.,
polewa czekoladowa
Sposób wykonania:
1. mąkę + otręby + sodę + cukier i sól wymieszać w misce
2. masło + miód rozpuścić w garnuszku a następnie wymieszać z resztą składników
3. masę wyłożyć do kwadratowej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok 15-20 minut w rozgrzanym piekarniku (180C).
4. ciepłe ciasto polać polewą czekoladową (ja użyłam niezastąpioną polewę Owieczki)
Ciasto ostudzić i pokroić na batoniki.