Oatmeal Flapjack

JotHa

Member
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
Nie wiem, czy tuczace, ale w sumie mi smakuja

Z ciastem, jak pisalam, byly chwilowe klopoty z polaczeniem skladnikow (za sypkie). Nie roslo chyba wcale, a blaszke mialam prawie taka, jak podaje Malina. wyglada na suche, ale ostatecznie takie nie jest, nie jest chrupiaca, chociaz .... moze troche z gory. Dalam troche rodzynek, ale nie za duzo i chyba dobrze, bo zawladnelyby smakiem ciasta.
Nie robilam tez polewy, bo ... sprobowalam kawalek i wydaje mi sie, ze smak batowow (moze przez te rodzynki) nie pasuje mi do smaku czekolady Byc moze z innymi dodatkaki i otrebami w jakims konkretnym smaku polewa owieczki badzie calkeim calkiem ;)

Powiem, Wam (przy okazji ich chrupania), ze... kurcze... mozna sie chyba uzaleznic.
:twisted:

Agama

Well-known member
Wrz 21, 2004
239
129
43
Bardzo dziękuję za super przepis, dzisiaj piekłam po raz drugi - na jutro na Dzień Matki ! - jak dla mnie proste, szybkie i bardzo smaczne.
Polecam!
Agama

Liska

Member
Lis 27, 2004
3,631
0
0
A co Wy tak straszycie, że one takie tuczące te batony, co? :mrgreen:
Jak patrzę na składniki, to jakoś strasznie nie odbiegają od mnóstwa innych słodkości... Dać trochę mniej cukru i po sprawie. :mrgreen:

Tuczące czy nie, muszę je zrobić.
icon_smile.gif
ich urok polega właśnie na tym, że są okropnie słodkie i ciągnące. Mi to akurat pasuje, ale tuczy przy okazji też ;)

Małgoś.dz.

Member
Paź 25, 2004
4,687
1
0
Łooo matko, ja też robiłam i to dawno i zapomniałam tutaj się pochwalic. :dump:
Smaczne były, tylko jak dla mnie trochę za słodkie. Przy kolejnej okazji zmniejszę ilość cukru. Poza tym - fajne te batony. No i mało pracy przy nich. :mrgreen:

Moje tak wyglądały:

flapjack12uu.jpg

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
te batoniki po prostu rozłożyły mnie na łopatki! :shock: czegoś tak pysznego daaawno nie jadłam i jak mało przy tym roboty! polecam wszystkim które nie próbowały :mrgreen:

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Maraton filmowy mam dzisiaj z kumpelami i jeszcze raz robiłam te batoniki zaraz fota bedzie 8)

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Jejku jak ja je kocham :herz:

pic000083gx.jpg

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy