Odrywane, cynamonowe ciasto drożdżowe

.agatka.

Member
Lis 7, 2008
14,687
2
0
Ano.
fiesgrins.gif

Ja wyrabiam wieczorem i do rano stoi w lodówce.
Rano ogrzewam, wałkuję i piekę
icon_smile.gif
 

.agatka.

Member
Lis 7, 2008
14,687
2
0
Bardzo dobrze
icon_smile.gif

Wyjmuję z 1,5 godziyn przed pieczeniem, akurat jak syncio się przebudza, zostawiam na blacie i idziemy dalej w kimę.
Jak już się obudzimy to wałkuję i wyrastam.
 

mexikana

Active member
Sty 15, 2008
6,773
28
48
Zapomnialam dodac, ze tez gnietlam. Mimo zakalca, ktory powstal przy upadku ciasta, bardzo na smakowalo
icon_smile.gif

Na pewno beda powtorki.
 

Aniks

Member
Paź 31, 2004
1,828
0
0
Wreszcie upiekłam i ja - pycha choć nie jestem wielbicielką cynamonu. Fakt...nie da się na jednym, dwóch kawałkach poprzestać...
Następnym razem spróbuję wersji bez cynamonu z migdałami albo orzechami. Jeśli upiekę...bo ono wciąga a to włazi nie tylko w biodra ;)

Edit - piekłam z jogurtem zamiast mleka i wody
icon_smile.gif
pyszne, wilgotne i delikatne

Przed wstawieniem do piekarnika i po upieczeniu
DSC_0198_zmn.jpg
DSC_0200_zmn.jpg
DSC_0053_zmn.jpg
 

Załączniki

  • DSC_0198_zmn.jpg
    DSC_0198_zmn.jpg
    25.7 KB · Wyświetleń: 1
  • DSC_0200_zmn.jpg
    DSC_0200_zmn.jpg
    28.7 KB · Wyświetleń: 1
  • DSC_0053_zmn.jpg
    DSC_0053_zmn.jpg
    26.4 KB · Wyświetleń: 1
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Aniks

Member
Paź 31, 2004
1,828
0
0
Dzięki Joanna ale i tak pyszne z cynamonem. Zrobię jeszcze w wersji z orzechami lub migdałami jak pisały dziewczyny.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy