- Lut 13, 2006
- 201
- 0
- 0
![P2150002aaaa.JPG P2150002aaaa.JPG](https://www.cincin.cc/data/attachments/9/9322-3d74d194a409b3369ad4cb6bf3d2f99a.jpg)
OGÓRKI PO KARTUSKU
ZALEWA:
3,75l wody
3 szklanki octu
5 łyżek soli
70 dag cukru
marchewka
papryka
papryczka chilli
korzeń chrzanu
cebula (ja daję czerwoną)
przyprawa do konserwowania ogórków
no i oczywiście ogórki - najlepiej jak najmniejsze, porządnie wyszorowane
![icon_biggrin.gif](https://www.cincin.cc/style_emoticons/cincin/icon_biggrin.gif)
Marchewkę i cebulę pokroic w krążki i zalać gorącą wodą i odstawić na chwile, żeby zmiekły
Paprykę pokroić w paski 2 cm. Ogórki w słoiku dośc ciasno układaćukładać . włożyć pomiędzy ogórki parę pasków papryki, krążek papryczki chilli i słupek chrzanu wsypać 1,5 łyżki przyprawy przyrawy do ogórków,. na wierzchpołożyć po kilka plasterków marchewki i cebuli.
Składkiki zalewy zagotować i wrzątkiem zalewać to, co napchałyśmy do słoików.
Pasteryzować 3-5 min.
Ogórki są pyszne i chrupiące
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: