- Mar 19, 2005
- 4,597
- 1
- 0
Ogórki warszawskie(konserwowe) 
	
		
			
		
		
	
 
	
		
			
		
		
	
*ogórki
*marchew
*pietruszka korzeń i natka
*liść laurowy
*ziele angielskie
*pieprz
*cebula(plastry)
*gorczyca
*chrzan(korzeń)
*majeranek(gałązka)
*koper(baldach)
W słoiki kłaść wszystkie składniki.( ja kładę w słoiki średniej wielkości )
Marchew i pietruszkę kroję w talarki.
Zalewa:
* 4 szklanki zimnej wody
* 1 szklanka octu 10 %
* 2 płaskie łyżki soli
* 1/2 szklanki cukru
Zalewę wymieszać do rozpuszczenia soli i cukru i zalać ogórki.
Pasteryzować 10-15 min( ja gotuję pare minut ,do zmiany koloru ogórków)
	
		
			
		
		
	
			
			 
	
		
			
		
		
	
*ogórki
*marchew
*pietruszka korzeń i natka
*liść laurowy
*ziele angielskie
*pieprz
*cebula(plastry)
*gorczyca
*chrzan(korzeń)
*majeranek(gałązka)
*koper(baldach)
W słoiki kłaść wszystkie składniki.( ja kładę w słoiki średniej wielkości )
Marchew i pietruszkę kroję w talarki.
Zalewa:
* 4 szklanki zimnej wody
* 1 szklanka octu 10 %
* 2 płaskie łyżki soli
* 1/2 szklanki cukru
Zalewę wymieszać do rozpuszczenia soli i cukru i zalać ogórki.
Pasteryzować 10-15 min( ja gotuję pare minut ,do zmiany koloru ogórków)
 
				
		 
 
		 
			 
 
		 
 
		 
	 
 
		

 
			 
			 
 
		 
 
		 
 
		 
	
