1-1,5 kg ogórków pokrojonych na cząstki.
Zalewa:
1l. wody
1,5 szkl. cukru
1,5 szkl.octu 10%
1,5 łyżki soli
3 łyżki curry
4 cebule
listki selera
gorczyca
Zagotować składniki zalewy, dodac cebule pokrojona w krążki i zdjąć z ognia. Do kazdego słoiczka włozyc po listku selera i troszkę ziaren gorczycy, no i oczywiscie ogórki. Przy wlewaniu do słoików, zalewe nalezy zamieszac, zeby curry podniosła sie z dna i równomiernie rozłozyła w słoikach.
pasteryzowac 2 min. Nie robiłam ale jadłam, polecam
Zalewa:
1l. wody
1,5 szkl. cukru
1,5 szkl.octu 10%
1,5 łyżki soli
3 łyżki curry
4 cebule
listki selera
gorczyca
Zagotować składniki zalewy, dodac cebule pokrojona w krążki i zdjąć z ognia. Do kazdego słoiczka włozyc po listku selera i troszkę ziaren gorczycy, no i oczywiscie ogórki. Przy wlewaniu do słoików, zalewe nalezy zamieszac, zeby curry podniosła sie z dna i równomiernie rozłozyła w słoikach.
pasteryzowac 2 min. Nie robiłam ale jadłam, polecam