Ogórki z musztardą
2,5 kg ogórków,
na zalewę:
1 litr wody,
1 szklanka octu,
1,5 szklanki cukru,
3 łyzki soli,
3 liście laurowe,
ziele angielskie,
pieprz.
Ogoki obrać, przekroić wzdłuż na 4 lub więcej części. Ułożyć pionowo w słoikach, zalać gorącą zalewą.
Na zalewę zagotować wszystkie składniki, po zagotowaniu zdjąć z ognia, dodać 6 płaskich łyżek musztardy francuskiej.
Pasteryzować 5 minut.
2,5 kg ogórków,
na zalewę:
1 litr wody,
1 szklanka octu,
1,5 szklanki cukru,
3 łyzki soli,
3 liście laurowe,
ziele angielskie,
pieprz.
Ogoki obrać, przekroić wzdłuż na 4 lub więcej części. Ułożyć pionowo w słoikach, zalać gorącą zalewą.
Na zalewę zagotować wszystkie składniki, po zagotowaniu zdjąć z ognia, dodać 6 płaskich łyżek musztardy francuskiej.
Pasteryzować 5 minut.