fakt - troszkę skręciłyśmy z obranej ścieżki)
Nooo, zupełnie stoczyłyście się z tej obleśnej ścieżki![]()
fakt - troszkę skręciłyśmy z obranej ścieżki)
Nooo, zupełnie stoczyłyście się z tej obleśnej ścieżki
nie obleśnej tylko omleśnikowej![]()
ja tez kupuje ten patentzrobie w poniedzialek![]()
![]()
eposka @ 12 Apr 2005 napisał:index.php?act=findpost&pid=106792OMLEŚNIKI
Potrzeba matką wynalazków, więc ja matka wymyśliłam to danko swoim rebionkom, jak mnie się nie chciało nic wymyślnego robić![]()
A więc - zrób ciasto jak na naleśniki
Ja daję:
2 jaja
2 szklanki mąki
zioła ulubione ( może być np. Świeży koperek)
sól, pieprz
oliwa
mleka z wodą tyle, żeby ciasto osiągnęło konsystencję gęstej śmietany
dodatki:
ser żółty starty na tarce
albo
szynka
albo jedno i drugie
Ciasto szybko miksuję pałką ( zwaną też blenderem) lub zwykłym mikserem, albo też ręcznie do uzyskania pożądanej konsystencji. Musi być dość gęsta.
Wylewam porcję na patelnię, smażę z jednej strony. Kiedy ciasto zaczyna się ścinać, ale jest jeszcze lekko surowe na wierzchu sypię ser na połowę placka, kładę szynkę i składam naleśnik na pół ( zakładam część bez farszu na część z farszem). Chwilę smażę. Teraz przewracam na drugą stronę, i też lekko rumienię. Składam ponownie na pół ( trójkącik) i zsuwam z patelni. Dodaję sos jaki komu pasi, może być majonez pół na pół z ketchupem. Najeść się można takim omleśnikiem jak nie wiem co!
Dodatki można dowolnie komponować – pewnie można dodać też boczuś, paprykę, co kto ma pod ręką.
Smacznego!
ewaile omlesnikow z tej porcji wychodzi???? czy to porcja na jeden wielgachny ????![]()
![]()
cleopa @ 31 Mar 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=841146ile omlesnikow z tej porcji wychodzi???? czy to porcja na jeden wielgachny ????![]()
Tylko 2 strony wątku i się nie chce czytać?![]()
![]()
![]()
Tu jest odpowiedź https://www.cincin.cc/index.php?s=&show...st&p=107281![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.