ankafaka @ 9 May 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1574372Przed smażeniem (konsystencja ciapki wodnisto-jajowo-płatkowej):Mój nigdy nie jest tak rzadki. Wody daję niewiele - tylko tyle, żeby zwilżyć płatki. Od lat nie namaczam płatków na noc, tylko chwilę przed dodaniem jajek i smażeniem.
Zdjęcia nie będę robić, bo jakiś czas temu zmodyfikowałam go trochę i odbiega wizualnie od oryginału, zwłaszcza w tej pierwszej fazie.
Joanna @ 9 May 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1574385Mój nigdy nie jest tak rzadki. Wody daję niewiele - tylko tyle, żeby zwilżyć płatki. Od lat nie namaczam płatków na noc, tylko chwilę przed dodaniem jajek i smażeniem.
Zdjęcia nie będę robić, bo jakiś czas temu zmodyfikowałam go trochę i odbiega wizualnie od oryginału, zwłaszcza w tej pierwszej fazie.Pewnie ilość wody trzeba regulować wg własnych upodobań. Zakładam, że im mniej wody tym bardziej zwarty omlet.
Możliwe, że nadmiar płynu na zdjęciu (woda+jajko) wynika z tego, że też nie zawsze namaczam płatki na noc. Czasem zalewam je wodą zaraz po przebudzeniu i po porannym ogarnięciu (15-20 minut) wrzucam na patelnię.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.