Boshka @ 5 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1439511Evalil, jesli bym robila na blasze nad ogniskiem rozgralabym ja mocno a pozniej wrzucila malenka kostke masla klarowanego albo oleju kokosowego i od razu bym kladla niewielkie placki.
Edit: jesli ma byc autentycznie na jakis pokaz kultury Slowian, to kokos odpada
A no, odpada.Zwykły olej dam najwyżej. Zobaczymy, czy reszta będzie miała ochotę na takie wynalazki. I czy na słodko, czy na słono.![]()
![]()
![]()
Stanowczo nie ten dzial!
QUOTE (imp_act @ 5 Jun 2013, 14:51 ) index.php?act=findpost&pid=1439426Ktoś ma w domu jeszcze taki sprzęt?Musiałby mieć ponad 20 lat.
Ale ktos, czy sprzet?![]()
Moj peka i sie rwie.
Robilam wczoraj na kolacje, bo Buba slabo zjadl obiad, z cieniasowzmielonych platkow znaczy sie. Potrzebuje do niego... cierpliwosci.![]()
Pierwszy przewrocilam ladnie, drugi porwalam. Musi sie dobrze, a pomalu podpiec od spodu i wtedy duza lopatka przewracam bez problemu.
Za malo jajek mowicie? Dalam 200ml platkow, 4 lyzki wody (nie da sie mniej) i 2 ogromne jajka.
Dzieki Lis za rade. Z migdalami nie bede kombinowac zamiast sera, bo jakby mieli zabierac resztki do szkoly to nie moga, ale podrobke parmezanu udalo mi sie kupicI Buba go nawet nie lubi![]()
![]()
![]()
Osobiscie juz je w zeszlym tygodniu ochrzcilam na domowy uzytek.
Nazywam je: oatmelette.
kermidt @ 5 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1439600Osobiscie juz je w zeszlym tygodniu ochrzcilam na domowy uzytek.
Nazywam je: oatmelette.Fajnie.![]()
Ja też pokochałam ten omlet i robię bardzo często. Wczoraj powtykałam w niego ołówki czereśni, dziś posypałam pokrojonym pomidorem i ogórkiem małosolnym. Obie wersje mi bardzo smakowały.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.