- Gru 28, 2005
- 29,115
- 0
- 0
Składniki:
40 dkg cukinii lub kabaczka, 4 jaja, 20 dkg pieczarek, sól; 1 łyżka tłuszczu, zielenina; tłuszcz do smażenia
Umyte pieczarki pokroić w paski, podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Cukinię lub kabaczek obrać, zetrzeć na tarce, odcedzić z soku. Dodać do masy jajka, mąkę i przyprawić do smaku solą.
Nalewać na rozgrzany na patelni tłuszcz niezbyt grube omlety. Po odwróceniu i dosmażeniu położyć na omlet podsmażone pieczarki i złożyć na połowę.
40 dkg cukinii lub kabaczka, 4 jaja, 20 dkg pieczarek, sól; 1 łyżka tłuszczu, zielenina; tłuszcz do smażenia
Umyte pieczarki pokroić w paski, podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Cukinię lub kabaczek obrać, zetrzeć na tarce, odcedzić z soku. Dodać do masy jajka, mąkę i przyprawić do smaku solą.
Nalewać na rozgrzany na patelni tłuszcz niezbyt grube omlety. Po odwróceniu i dosmażeniu położyć na omlet podsmażone pieczarki i złożyć na połowę.